• Volodimir Zelenski a fost distins cu prestigiosul premiu Charlemagne al Germaniei.
  • Președintele ucrainean a primit premiul ca parte a călătoriei sale în cadrul căreia a obținut un nou pachet de ajutor pentru apărare.
  • Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că țara sa va sprijini Ucraina „atâta timp cât va fi necesar” și a promis arme în valoare de 2,7 miliarde de euro.

Volodimir Zelenski a fost distins cu prestigiosul premiu Charlemagne al Germaniei în cadrul unei ceremonii desfășurate duminică la Aachen, scrie The Independent.

Președintele ucrainean a primit premiul ca parte a călătoriei sale în cadrul căreia a obținut un nou pachet de ajutor pentru apărare.

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că țara sa va sprijini Ucraina „atâta timp cât va fi necesar” și a promis arme în valoare de 2,7 miliarde de euro (2,4 miliarde de lire sterline).

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

În timpul vizitei la Berlin, Zelenski a promis că Kievul și susținătorii occidentali ar putea face „ireversibilă” o înfrângere a Rusiei în războiul din Ucraina și a mulțumit Germaniei pentru că este un „prieten adevărat”.

Germania este cea mai mare economie din Europa, dar s-a confruntat cu critici atunci când Rusia a invadat prima dată Ucraina în 2022 pentru ceea ce criticii au numit un răspuns lent. De atunci, a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de ajutor financiar și militar al Ucrainei.

Citește și