• Volodimir Zelenski a fost distins cu prestigiosul premiu Charlemagne al Germaniei.
  • Președintele ucrainean a primit premiul ca parte a călătoriei sale în cadrul căreia a obținut un nou pachet de ajutor pentru apărare.
  • Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că țara sa va sprijini Ucraina „atâta timp cât va fi necesar” și a promis arme în valoare de 2,7 miliarde de euro.

Volodimir Zelenski a fost distins cu prestigiosul premiu Charlemagne al Germaniei în cadrul unei ceremonii desfășurate duminică la Aachen, scrie The Independent.

Președintele ucrainean a primit premiul ca parte a călătoriei sale în cadrul căreia a obținut un nou pachet de ajutor pentru apărare.

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că țara sa va sprijini Ucraina „atâta timp cât va fi necesar” și a promis arme în valoare de 2,7 miliarde de euro (2,4 miliarde de lire sterline).

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

În timpul vizitei la Berlin, Zelenski a promis că Kievul și susținătorii occidentali ar putea face „ireversibilă” o înfrângere a Rusiei în războiul din Ucraina și a mulțumit Germaniei pentru că este un „prieten adevărat”.

Germania este cea mai mare economie din Europa, dar s-a confruntat cu critici atunci când Rusia a invadat prima dată Ucraina în 2022 pentru ceea ce criticii au numit un răspuns lent. De atunci, a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de ajutor financiar și militar al Ucrainei.

Citește și