• Militanții din Gaza au lansat duminică o rachetă spre sudul Israelului.
  • La scurt timp după aceea, au fost auzite explozii în nordul Gaza, iar palestinienii au raportat că un avanpost al militanților a fost lovit de Israel.
  • Cu puțin înainte de apusul soarelui, sirenele au sunat în orașele israeliene din apropierea graniței, determinând locuitorii să fugă să se adăpostească.

Militanții din Gaza au lansat duminică o rachetă spre sudul Israelului, la o zi după ce o încetare a focului mediată de Egipt a pus capăt la cinci zile de lupte transfrontaliere, iar grupurile militante palestiniene au declarat că lansarea a fost o „eroare tehnică”, scrie Reuters.

La scurt timp după aceea, au fost auzite explozii în nordul Gaza, iar palestinienii au raportat că un avanpost al militanților a fost lovit de Israel. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei israeliene.

Cu puțin înainte de apusul soarelui, sirenele au sunat în orașele israeliene din apropierea graniței, determinând locuitorii să fugă să se adăpostească, la aproximativ 20 de ore după ce armistițiul a intrat în vigoare.

Recomandări

25 DE PERSOANE MOR ÎN URMA TAIFUNULUI GAEMI
BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
NETANYAHU VREA O GAZA DEMILITARIZATĂ
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ZBORURI OPRITE PE AEROPORTUL DIN FRANKFURT
ALARMA SUNĂ DIN NOU LA TULCEA

Armata israeliană a declarat că o singură rachetă lansată din Gaza a lovit o zonă deschisă. O sursă din sala de operațiuni comune a grupurilor militante din Gaza a declarat că racheta a fost lansată „din cauza unei erori tehnice”. Nu au fost raportate victime.

Citește și