• Platforma social media X a pierdut 71% din valoare de când a fost cumpărată de Elon Musk, potrivit fondului mutual Fidelity.
  • Musk a achiziționat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022 și a redenumit platforma X în iulie 2023.
  • Estimarea Fidelity ar plasa valoarea X la aproximativ 12,5 miliarde de dolari.

Platforma social media X a pierdut 71% din valoare de când a fost cumpărată de Elon Musk, potrivit fondului mutual Fidelity.

Fidelity, care deține o cotă din X Holdings, a declarat într-o declarație obținută de Axios că a redus valoarea acțiunilor sale cu 71,5% de la achiziționarea de către Musk, scrie The Guardian.

Musk a achiziționat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022 și a redenumit platforma X în iulie 2023. Estimarea Fidelity ar plasa valoarea X la aproximativ 12,5 miliarde de dolari.

Recomandări

ATENȚIE, CIP DEFECT
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE

Numărul de utilizatori lunari ai X a scăzut cu 15% în primul an de la preluarea de către Musk, pe fondul îngrijorărilor legate de creșterea numărului de discursuri instigatoare la ură pe platformă.

De la preluarea de către Musk, X a redus cu cel puțin 50% din personal și a redus moderarea. Iar în septembrie, Uniunea Europeană a emis un avertisment către Musk după ce a constatat că X avea cel mai mare raport de postări de dezinformare dintre toate platformele mari de socializare.

Citește și