• Spania a ocupat locurile 2, 3 și 4, plus încă trei în top 50.
  • Pe locul 2 se află Disfrutar din Barcelona.
  • În meniul de desert găsești petale de trandafir cu bezele de zmeură.

Tragem linia la 2023 și afli ce restaurante și țări s-au remarcat anul trecut în gastronomie. Topul „World’s 50 Best Restaurants” o încoronează pe Spania ca regină a gurmanzilor. Șase restaurante se numără printre cele mai bune din lume.

Spania a ocupat locurile 2, 3 și 4, plus încă trei în top 50. Pe locul 2, Disfrutar din Barcelona. Disfrutar, care înseamnă „a se bucura” și este condus de trei bucătari care s-au pregătit la El Bulli, restaurant condus de Ferran Adrià, un pionier al gastronomiei moleculare. Sunt disponibile două meniuri de degustare- 300$ – unul cu ofertele clasice ale restaurantului – cum ar fi pesto multisferic cu fistic și anghilă.

În meniul de desert găsești petale de trandafir cu bezele de zmeură și copaci cu flori de vată de zahăr. Disfrutar are trei stele Michelin și există până și o masă specială cu un meniu surpriză. Biletul ajunge și la 1000$.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Restaurantul gourmet, DiverXO, ocupă locul 3, având tot 3 stele Michelin. „O călătorie prin lumea hedonistă, lacomă și creativă a lui Dabiz Muñoz”, asta e introducerea. Porcii zburători sunt un element de decor al restaurantului, iar meniul începe de la 395 de euro. Bucătarul oferă mâncăruri cu influență asiatică, cum ar fi homarul din Galicia.

Citește și