• Antrenamentele trebuie să intre în rutina ta săptămânală.
  • Studiile de specialitate arată că cele mai bune rezultate le avem când ne antrenăm de cel puțin trei ori pe săptămână.
  • Mulți oameni care obișnuiesc să facă sport regulat iau o pauză mai lungă în vacanțe.

Tu cum ai petrecut de sărbători? Ai mâncat bine, ai gustat din toate preparatele pe care nu aveai cum să nu le încerci la masa de Crăciun? Dar mișcare ai mai făcut? Mulți oameni care obișnuiesc să facă sport regulat iau o pauză mai lungă în vacanțe sau în perioada sărbătorilor, spun antrenorii. Sălile de fitness au și ele un program mai redus, iar motivația de a echilibra mâncărurile grele cu sportul este mai mică în aceste zile. Totuși, după ce trec sărbătorile, cu toții pare că simțim nevoia să ne întoarcem la mișcare.

„Nu am reușit să mănânc aproape nimic din ce mi-am propus, doar am gustat din ele și mă bucur că am fost atât de atent, dar aceasta este și o recomandare pentru cei care fac mișcare. Un lucru foarte important este să vă creați un automatism în a vă mișca mai des pentru că atunci, cantitatea de mâncare pe care o ingerați o să fie mult mai mică. Creând aceste automatisme corecte de stil de viață sănătos vă veți putea pune singuri acea opreliște”, a explicat Horațiu Dumitrescu, antrenor de fitness, la Aleph News.

Antrenamentele trebuie să intre în rutina ta săptămânală, iar studiile de specialitate arată că cele mai bune rezultate le avem când ne antrenăm de cel puțin trei ori pe săptămână. Foarte important este să găsești tipul de antrenament care îți oferă bucurie, și pe care nu îl percepi ca pe o povară.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

„Am fost foarte plăcut impresionat să văd că astăzi, sala la care am fost era full. Lumea aștepta la aparate să termine o serie și să poată intra un alt om. Recunosc că nu este ceva ce văd pentru prima oară. Avem după sărbători mulți clienți care practică mișcarea pentru că ei înțeleg că trebuie să facă chestia asta. Ce nu înțelegem noi e de ce doar la început de an?”, a explicat Horațiu Dumitrescu, antrenor de fitness, la Aleph News.

Citește și