• Într-o scrisoare, aceasta a declarat că este în interesul superior” al universității ca ea să demisioneze.
  • Ea a spus că a fost supusă la amenințări personale și la animozități rasiale”.
  • În vârstă de 53 de ani, a ocupat funcția de președinte timp de șase luni.

Președinta Universității Harvard a demisionat după ce s-a confruntat cu acuzații de plagiat și cu critici legate de comentariile sale despre antisemitismul din campus. Claudine Gay s-a confruntat în ultimele săptămâni cu presiuni tot mai mari pentru a demisiona, scrie BBC.

Într-o scrisoare în care și-a anunțat demisia, aceasta a declarat că este în interesul superior” al universității ca ea să demisioneze.

A fost dureros să se pună la îndoială angajamentele mele de a înfrunta ura și de a susține rigoarea academică”, a spus ea.Aceasta nu este o decizie la care am ajuns ușor. Într-adevăr, a fost dificil dincolo de cuvinte”, a scris Dr. Gay, adăugând că demisia sa ar permite Harvard să se concentreze asupra instituției mai degrabă decât asupra unui individ”.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Ea a spus că a fost supusă la amenințări personale și la animozități rasiale”. În vârstă de 53 de ani, a ocupat funcția de președinte timp de șase luni și a fost prima persoană de culoare și doar a doua femeie care a fost numită la conducerea universității Ivy League. Mandatul ei a fost cel mai scurt din istoria de 388 de ani a universității.

În timpul unei audieri tensionate în Congres luna trecută, Dr. Gay a declarat că apelurile la uciderea evreilor sunt detestabile. Ea a adăugat, totuși, că ar depinde de context dacă astfel de comentarii ar constitui o încălcare a codului de conduită al Harvard privind intimidarea și hărțuirea.

Comentariul a stârnit o reacție de amploare, iar ulterior și-a cerut scuze într-un interviu acordat ziarului studențesc al universității. Atunci când cuvintele amplifică suferința și durerea, nu știu cum ai putea simți altceva decât regret”, a declarat Dr. Gay. Zeci de politicieni și câțiva absolvenți de înaltă ținută au cerut demisia ei din cauza acestor comentarii.

Aproape 700 de membri ai personalului au susținut-o într-o scrisoare, iar universitatea a declarat că aceasta își va păstra postul în ciuda controversei.

Citește și