• Bitcoin a început să se tranzacționeze la 0,0008 dolari în iulie 2010. Prețurile au atins un vârf de peste 64.000 de dolari în noiembrie 2021.
  • În timp ce industria a făcut câțiva oameni foarte bogați, a venit și cu probleme – inclusiv dependența.
  • Dependența de criptomonede este ca un cazinou în buzunar, spune fondatorul și directorul general al The Balance, un centru de dezintoxicare cripto.

Crypto trece în prezent printr-o iarnă crudă, cu prețuri scăzute, scandaluri și disponibilizări. Silvergate Capital – care obișnuia să fie banca la care se duceau cele mai mari nume din cripto – a declarat pe 3 martie că intenționează să își radieze activele și să își lichideze activitatea, devenind una dintre primele victime mainstream ale prăbușirii cripto.

Câteva zile mai târziu, Silicon Valley Bank și Signature Bank din New York s-au prăbușit, zguduind sectorul bancar și stârnind temeri. Cum arată interiorul lumii centrelor de dezintoxicare cripto high-end, care oferă servicii de lux pentru clienți.

The Balance: Un sejur de 4 săptămâni începând de la 192.000 de dolari

Cu dependența de cripto, este tot timpul, 24 de ore din 24, și nu există o închidere a pieței”, a declarat pentru Insider Abdullah Boulad, fondatorul și directorul executiv al The Balance, un centru de dezintoxicare cripto de lux. De aceea, spunem că este ca un cazinou în buzunar”, a adăugat el.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Boulad a început programul cripto în urmă cu aproximativ șase ani în Elveția și a spus că vede aproximativ o sută de clienți pe an. Cei mai mulți dintre aceștia sunt antreprenori cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani și sunt în majoritate bărbați, a spus el.

În prezent, The Balance are 10 proprietăți în Spania, Marea Britanie și Elveția. Se autointitulează cel mai bun centru de dezintoxicare de lux și clinică de sănătate mintală din lume” și un refugiu sigur unde puteți găsi recuperare, pace, odihnă și fericire”. Persoanele care participă la programul de dezintoxicare au acces la un manager personal, un bucătar și 70 de specialiști, cum ar fi medici, psihologi și psihoterapeuți, potrivit lui Boulad.

Nu este ieftin: Un program tipic de dezintoxicare criptografică de patru săptămâni la The Balance costă între 180.000 de euro și 300.000 de euro, adică între 192.000 și 320.000 de dolari.

Fiecare dintre vilele de tratament de la The Balance are o piscină și este situată fie la țară, fie pe plajă, a precizat Boulad. Aceasta oferă, de asemenea, tratamente pentru alcoolism, abuz de droguri și dezintoxicare, precum și un program destinat celebrităților aflate în dezintoxicare.

The Diamond: 25.000 de dolari pentru 28 de zile de tratament

În Asia, cu 25.000 de dolari pentru 28 de zile veți beneficia de un tratament ultra-pe măsură la The Diamond, un centru de dezintoxicare cripto de lux din Phuket, Thailanda, a declarat pentru Insider directorul său general, Theo de Vries.

Aici, 15 camere se află în vârful unui munte cu vedere la Marea Andaman. De Vries a declarat că clienții au acces la cinci psihologi clinicieni, patru consilieri clinici în domeniul dependenței, un psihiatru, personal de asistență medicală 24 de ore din 24 și 7 zile din 7, patru membri ai personalului de sprijin clinic și opt membri ai personalului de ospitalitate thailandeză de 5 stele.

Apoi, există și ofertele de lux ale proprietății: un centru spa, golf, excursii cu barca și activități sportive. Orice este posibil fără a folosi droguri sau alcool”, a spus de Vries, adăugând: Phuket este locația perfectă pentru acest tip de clientelă.”

Paracelsus Recovery: 100.000 de dolari pe săptămână pentru un program de 4 săptămâni

La aproximativ 100.000 de dolari pe săptămână, Paracelsus Recovery oferă un program de tratament rezidențial de patru săptămâni pentru tratarea dependenței de cripto.

Paracelsus a început să ofere acest tratament în 2020, a declarat directorul general Jan Gerber pentru Insider.

Paracelsus – care deține patru reședințe în Zurich, Elveția – oferă proprietăți pe malul lacului, completate cu un bucătar și o menajeră privată, un apartament privat pentru clienți în cadrul reședinței și un apartament separat pentru un terapeut care locuiește 24 de ore pe zi”, conform lui Gerber.

Citește și:

  1. Când va avea loc echinocţiul de primăvară. Durata zilei va crește, iar cea a nopții va scădea
  2. Care este instrumentul folosit de femeile indiene pentru a se apăra de agresorii sexuali
  3. VIDEO. Demi Moore a postat un filmuleț cu Bruce Willis la cea de-a 68-a aniversare a actorului