• De la inventarea sa în 1849, ace de siguranță au fost folosite de femeile din întreaga lume.
  • Mai multe femei din India au intrat pe Twitter pentru a mărturisi că purtau întotdeauna un ac de siguranță în geantă.
  • Una dintre ele – Deepika Shergill – a scris despre un incident în care chiar l-a folosit pentru a lovi agresorul.

Aproape fiecare femeie din India are o poveste de hărțuire sexuală care a avut loc în spații publice aglomerate. Pentru a riposta, femeile au folosit orice aveau la îndemână – de exemplu, în urmă cu zeci de ani, studentele de colegiu care făceau naveta în autobuzele și tramvaiele supraaglomerate din orașul estic Kolkata își foloseau umbrelele.

De asemenea, multe dintre ele își țin unghiile lungi și ascuțite pentru a zgâria mâinile; altele foloseau tocurile ascuțite ale pantofilor lor pentru a riposta la bărbații care profitau de aglomerație și le agresau sexual.

Femeile indiene au folosit și un instrument mult mai eficient – acul de siguranță. De la inventarea sa în 1849, ace de siguranță au fost folosite de femeile din întreaga lume pentru a ține laolaltă diferite piese de îmbrăcăminte. De asemenea, ele au fost folosite de femeile din întreaga lume pentru a se lupta cu hărțuitorii lor.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În urmă cu câteva luni, mai multe femei din India au intrat pe Twitter pentru a mărturisi că purtau întotdeauna un ac de siguranță în geantă sau asupra lor și că acesta era arma lor preferată pentru a se lupta cu bărbații în spațiile aglomerate.

Povestea acului de siguranță

Una dintre femeile indiene – Deepika Shergill – a scris despre un incident în care chiar l-a folosit pentru a lovi agresorul. S-a întâmplat într-un autobuz pe care îl lua în mod regulat pentru a se deplasa la birou, a declarat Shergill pentru BBC. Incidentul a avut loc cu zeci de ani în urmă, dar ea încă își amintește cele mai mici detalii.

Ea avea în jur de 20 de ani, iar torționarul ei avea în jur de 40 de ani, purta întotdeauna un safari gri (un tip de costum indian din două piese, popular printre angajații guvernamentali) și sandale cu vârful deschis, și purta o geantă dreptunghiulară din piele. Întotdeauna venea și stătea lângă mine, se apleca, își freca inghinalul de spatele meu și cădea peste mine de fiecare dată când șoferul frâna.”

În acele zile, ea spune că era foarte timidă și nu voia să atragă atenția asupra mea”, așa că a suferit în tăcere luni de zile. Dar într-o seară, când el a început să se masturbeze și a ejaculat pe umărul meu”, ea a decis că este de ajuns. Femeile indiene se confruntă zilnic cu astfel de situații.

A doua zi, Shergill și-a schimbat pantofii cu tocuri înalte și s-a urcat în autobuz, înarmată cu un ac de siguranță. Imediat ce a venit și s-a așezat lângă mine, m-am ridicat de pe scaun și i-am strivit degetele de la picioare cu tocurile mele. L-am auzit gâfâind și am simțit o mare bucurie. Apoi am folosit acul pentru a-i perfora antebrațul și am ieșit rapid din autobuz.”

Citește și:

  1. Când va avea loc echinocţiul de primăvară. Durata zilei va crește, iar cea a nopții va scădea
  2. Francezii își pierd încrederea în Macron. Guvernul său se confruntă cu mai multe moțiuni de cenzură
  3. VIDEO. Demi Moore a postat un filmuleț cu Bruce Willis la cea de-a 68-a aniversare a actorului