• O casă care se întinde deasupra râvnitei plaje din Malibu a apărut pe piață pentru prima dată în 36 de ani.
  • Rod Stewart l-a cumpărat în anii 1970 și l-a vândut directorului de discuri Mo Ostin în 1987.
  • Casa a fost proiectată pentru a arăta ca un set de valuri care se ridică de către arhitectul californian Harry Gesner.

Înainte ca Rod Stewart să-l cumpere în anii 1970 sau ca directorul de discuri Mo Ostin să-l cumpere de la el în 1987, așa-numita Casa Valurilor din Malibu a fost deținută de Glenn și Gerry Cooper, declară Insider. Soții Cooper erau prieteni cu arhitectul californian Harry Gesner și l-au însărcinat pe Gesner să proiecteze o casă pentru familia lor, care să încapsuleze afinitatea lor pentru exterior.

După ce grupul a găsit site-ul – un golf ascuns cu navigație bună pe coastă din faimosul cartier Malibu Colony – Gesner și-a petrecut două zile pe o placă de surf plimbându-se în mare, uitându-se înapoi la pachet. Pe o placă de surf din lemn de balsa de 12 picioare, arhitectul a schițat pentru prima dată casa cu un creion de grăsime, se spune.

După relatarea lui Glenn Cooper, Gesner și-a reușit sarcina

„A fost ca și cum am trăi în interior, nu în afara forțelor naturii, și am crescut odată cu schimbările ei de dispoziție”, i-a spus Cooper Lisei Germania în „Houses of the Sundown Sea: The Architectural Vision of Harry Gesner”.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Astfel de provocări imediate ale naturii ne-au făcut pe toți să fim mereu receptivi, vii și conștienți. O astfel de schimbare constantă a mareelor ne-a amintit de fragilitatea vieții, de dispozițiile și forțele naturii”, a spus ea. „Și puterile naturii ne-au împins pe toți să mergem mai departe, să fim mai buni, să facem față provocărilor fiecărei zile cu o bravada nesfârșită.”

Cu trei linii de acoperiș în formă de valuri, acoperite cu șindrilă stratificată care evoca solzii de pește, Wave House a devenit o icoană a arhitecturii de la mijlocul secolului din California de la finalizarea sa în 1963.
Proprietatea lui Mo Ostin, cel mai recent proprietar al casei și odinioară director de discuri, cunoscut pentru că a semnat Jimi Hendrix și The Kinks, a listat proprietatea la începutul lunii iunie pentru 49,5 milioane de dolari.

Citește și: