• Viceprimarul capitalei, Horia Tomescu, a anunțat că a fost semnat contractul pentru reabilitarea malurilor lacului Herăstrau.
  • Valoarea contractului este de peste 45 de milioane de lei, iar termenul de finalizare al proiectului este de 12 luni.
  • Lacul Herăstrău nu a mai primit consolidări de 57 de ani.

Viceprimarul Horia Tomescu a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook reabilitarea malurilor de pe lacul Herăstrău, un proiect ambițios care are ca scop dezvoltarea turistică. Parcul Regele Mihai I al României, în trecut numit Parcul Herăstrău, este cel mai mare parc din București, iar lacul Herăstrau aduce activități pe care turiștii și localnici le iubesc.

Horia Tomescu spune: „După 57 de ani vor fi reabilitate malurile lacului Herăstrău. Astăzi s-a semnat contractul pentru cea mai mare investiţie a Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti: „Reparaţii Capitale apărări de mal lac Herăsătrău, inclusiv apărări de mal insule Herăstrău” ce are ca obiect servicii de proiectare şi execuţie lucrări”

„Scopul lucrărilor de reabilitare şi consolidare pentru apărările de mal ale lacului Herăstrău îl reprezintă atât siguranţa vizitatorilor parcului cât şi buna funcţionare a întregului ansamblu hidrotehnic al râului Colentina din care este parte integrantă lacul Herăstrău”, spune Horia Tomescu în aceași postare.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Ce atracții turistice are parcul?

Parcul Herăstrău este unul din monumentele istorice ale capitalei şi ale României şi este înscris în Repertoriul Arheologic Naţional datorită urmelor de aşezare paleolitică descoperite de arheologi. Parcul este renumit şi datorită Muzeului Satului, înfiinţat, în anul 1936, de Dimitrie Guşti chiar pe malul lacului ce dă numele şi parcului.

În parc te mai poți bucura de Teatrul de Vară, cluburile de sport și cele nautice, diferite expoziții dar și plimbări cu barca, motiv pentru care se vede punctul de interes asupra investiției.

Citește și: