• SUA Pickleball, organismul de conducere al sportului, îl descrie ca o combinație de tenis, badminton și ping-pong.
  • „Pickleball este un cuvânt la modă, toată lumea vorbește despre pickleball”, a spus directorul de campionat Anne Smillie.
  • Campionatul Național Scoțian de Pickleball are loc la Allander Leisure Centre din Glasgow.

Pickleball, așa numitul sport hibrid, care reprezintă o combinație între tenis/badminton/ping-pong, este popular în SUA. Acesta a străbătut continente și a captat fascinația multora din Marea Britanie. Chiar și Kim Kardashian și Leonardo DiCpario iubesc acest sport, declară Sky News.

Scoția își organizează turneul inaugural de pickleball în acest weekend, deoarece 140 de oameni caută să devină primul campion al națiunii. Există 10.000 de jucători de pickleball înregistrați în toată Scoția – cu antrenorul de tenis Judy Murray.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Pickleball este un cuvânt la modă, toată lumea vorbește despre el”, a spus directorul de campionat Anne Smillie, explicând cum a evoluat sportul de la invenția sa în SUA în anii 1960. „Pickleball este un sport foarte popular în America, peste 15 milioane de oameni joacă pe mii de terenuri de pickleball care apar în toată America.”

Sursă: Twitter

SUA Pickleball, organismul de conducere al sportului, îl descrie ca o combinație de tenis, badminton și ping-pong. Se joacă pe un teren de badminton cu o plasă de tenis ușor modificată, iar jucătorii folosesc palete și o minge de plastic.

Turneul de la Glasgow în acest weekend reunește participanți din întreaga lume.

Acest sport a atras fani de toate vârstele și nivelurile de calificare și jucători de alte sporturi similare. „Am încercat o dată, mi-a plăcut și am jucat de atunci”, a spus Lucy Elliot, care a reprezentat Scoția la tenis de masă la Jocurile Commonwealth de la Birmingham anul trecut, sport pe care îl joacă din 2006.

Sursă: The Herald

Terry Smith joacă într-un eveniment expozițional „hibrid”, cu un jucător așezat și unul în picioare. „Eu joc tenis și îmi place tenisul, dar terenul de tenis este o zonă mare pentru a vă deplasa într-un scaun cu rotile”, a spus el. Campionatul Național Scoțian are loc la Allander Leisure Centre din Glasgow.

Citește și: