• „Nu știm câte cadavre vor mai veni”, a spus un lucrător sanitar.
  • Salvatorii și familiile au căutat duminică printre vagoanele deteriorate, victimele ale celui mai grav accident feroviar din India din ultimele două decenii.
  • Președintele american Joe Biden, premierul canadian Justin Trudeau, premierul britanic Rishi Sunak și președintele francez Emmanuel Macron și-au exprimat condoleanțe.

Cel puțin 275 de persoane au fost ucise vineri, când un tren de pasageri a lovit un altul de marfă staționar, a ieșit de pe șină și a lovit un alt tren de pasageri care trecea în sens opus în apropierea districtului Balasore din statul Odisha din est, declară Reuters.

Numărul morților, estimat anterior la 288, a fost revizuit astăzi, după ce s-a constatat că unele cadavre au fost numărate de două ori, potrivit unei declarații a secretarului șef al Odisha, Pradeep Jena, către agenția de presă ANI. Încă cinci cadavre au fost aduse la o școală, care este folosită ca morgă lângă locul accidentului, duminică dimineața. „Nu știm câte cadavre vor mai veni”, a spus un lucrător sanitar.

Căile Ferate Indiene conduse de stat, care spune că transportă peste 13 milioane de oameni în fiecare zi, lucrează pentru a-și îmbunătăți situația de siguranță neregulată din cauza infrastructurii învechite. Prim-ministrul Narendra Modi, care se confruntă cu alegerile programate anul viitor, a vizitat sâmbătă fața locului pentru a discuta cu lucrătorii de salvare, a inspecta epava și a se întâlni cu unii dintre cei aproape 1.200 de răniți. „Cei găsiți vinovați vor fi pedepsiți aspru”, a spus Modi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Investigație preliminară

O investigație preliminară a indicat că, Coromandel Express, care se îndrepta spre Chennai din Kolkata, a ieșit din calea principală și a intrat pe o cale de circulație – o cale laterală folosită pentru parcarea trenurilor – cu o viteză sub 130 km/h (81 mph) și s-a izbit de un tren de marfă care era parcat pe calea buclă, a spus un oficial feroviar.

Sursă: CNN

Accidentul a făcut ca motorul și primele patru sau cinci vagoane ale Coromandel Express să sară șinele, să se răstoarne și să lovească ultimele vagoane ale trenului Yeshwantpur-Howrah care se îndreptau în direcția opusă cu aproximativ 115 km/h în același timp pe a doua pistă principală, a spus persoana.

Acest lucru a făcut ca și trenul Yeshwantpur-Howrah să sară din șine și a dus la o epavă masivă, a spus sursa care a vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece nu sunt autorizați să vorbească cu presa. Șoferii celor două trenuri de pasageri sunt răniți, dar au supraviețuit accidentului, a spus persoana.

Lucrări de restaurare

Lucrătorii cu mașini grele curățau șina avariată, trenurile distruse și cablurile electrice, în timp ce rudele tulburate se uitau.

Peste 1.000 de persoane sunt implicate în salvare, a declarat Ministerul Căilor Ferate pe Twitter. „Tinta este ca pana miercuri dimineata ca intreaga lucrare de restaurare sa fie finalizata si caile ar trebui sa functioneze”, a declarat ministrul Feroviar Ashwini Vaishnaw.

Într-un centru de afaceri în care sunt luate cadavre pentru identificare, zeci de rude au așteptat, mulți plângând și ținând în brațe cărți de identitate și poze cu cei dragi dispăruți.

Kanchan Choudhury, în vârstă de 49 de ani, își căuta soțul în centru. În tren se aflau cinci persoane din satul ei, dintre care patru erau tratate la spital pentru răni. Cu toate acestea, soțul ei a fost găsit mort, a declarat Kanchan Choudhury pentru Reuters în timp ce plângea în timp ce aștepta să pretindă despăgubiri la un ghișeu din centru, purtand atât cărțile de identitate ale ei, cât și ale soțului ei.

Familiile morților vor primi despăgubiri de 1 milion de rupii (12.000 de dolari), în timp ce cei răniți grav vor primi 200.000 de rupii, cu 50.000 de rupii pentru răni minore, a spus Vaishnaw sâmbătă. Președintele american Joe Biden, premierul canadian Justin Trudeau, premierul britanic Rishi Sunak și președintele francez Emmanuel Macron și-au exprimat condoleanțe.

Citește și: