• Toate spitalele din Balasore au fost puse în alertă maximă.
  • Salvatorii încearcă să elibereze sute de persoane prinse în vagoanele deraiate.
  • Resturile au fost lovite de un alt tren care venea din direcția opusă și până la trei vagoane din acel tren au deraiat.

Cel puțin 288 de persoane și-au pierdut viața după ce cel puțin două trenuri au fost implicate într-un accident în estul Indiei, scrie Sky News. Accidentul s-a petrecut la aproximativ 130 de mile sud-vest de Kolkata, în districtul Balasore din Odisha, vineri, în jurul orei locale 19.00. Între 10 și 12 vagoane ale unui tren au deraiat, iar resturi au căzut pe o cale ferată din apropiere, a declarat purtătorul de cuvânt al căilor ferate, Amitabh Sharma.

Resturile au fost lovite de un alt tren care venea din direcția opusă și până la trei vagoane din acel tren au deraiat. Șeful serviciilor de pompieri, Sudhanshu Sarangi, a declarat pentru Press Trust of India că peste 850 de persoane au fost rănite – multe dintre ele grav.

Un al treilea tren care transporta marfă ar fi fost, de asemenea, implicat, dar autoritățile nu au confirmat încă acest lucru. Salvatorii încercau să elibereze sute de persoane despre care se temea că sunt blocate în vagoane sâmbătă dimineața, au declarat autoritățile din Balasore. Secretarul șef al Odisha, Pradeep Jena, a transmis pe Twitter că peste 200 de ambulanțe au fost trimise la fața locului.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

Un material video a arătat cum poliția a mutat corpuri acoperite cu pânze albe de pe șine, iar armata a fost trimisă acum pentru a ajuta la eforturile de salvare. Premierul indian Narendra Modi a declarat că este îndurerat” și că i s-a oferit toată asistența posibilă.

Citește și: