• Aryna Sabalenka a lipsit vineri de la tradiționala conferință de presă de după meciul de la Roland Garros, invocând motive de sănătate mintală.
  • Sabalenka a declarat că alegerea ei de a nu participa la conferința de presă de vineri a fost susținută de organizatorii French Open.
  • Sabalenka este una dintre favoritele la titlul de simplu de la Paris și o va înlocui pe Iga Swiatek ca număr unu mondial dacă va câștiga turneul.

Jucătoarea belarusă de tenis Aryna Sabalenka a lipsit vineri de la tradiționala conferință de presă de după meciul de la Roland Garros, invocând motive de sănătate mintală, scrie CNN.

În schimb, numărul doi mondial a publicat un interviu cu organizatorii turneului în care a declarat că nu s-a simțit în siguranță la conferința de presă de miercuri – un eveniment în care a fost întrebată despre invazia Rusiei în Ucraina și despre rolul țării sale ca punct de desfășurare pentru trupele și armele rusești.

Sabalenka a declarat că alegerea ei de a nu participa la conferința de presă de vineri a fost susținută de organizatorii French Open.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

,,De multe luni am răspuns la aceste întrebări la turnee și am fost foarte clară în ceea ce privește sentimentele și gândurile mele” , a declarat Sabalenka, care s-a întâlnit în trecut cu Lukașenko.

,,Aceste întrebări nu mă deranjează după meciurile mele. Știu că trebuie să ofer răspunsuri presei cu privire la lucruri care nu au legătură cu tenisul meu sau cu meciurile mele, dar miercuri nu m-am simțit în siguranță la conferința de presă.

Ar trebui să mă pot simți în siguranță atunci când dau interviuri jurnaliștilor după meciurile mele. Pentru sănătatea mea mentală și pentru bunăstarea mea, am decis să mă retrag astăzi din această situație.”

Aryna Sabalenka n-a vrut să participe la conferința de presă, la Roland Garros

Sabalenka a fost întrebată miercuri de ce în 2020 ,,a semnat o scrisoare de susținere a lui Lukașenko” când ,,acesta tortura și bătea” protestatari în stradă.

,,Nu am niciun comentariu de făcut, așa că vă mulțumesc pentru întrebare” , a răspuns ea.

Nu este clar dacă Sabalenka va refuza participarea și după meciul din optimile de finală cu Sloane Stephens sau Iulia Putintseva, duminică.

,,Nu au fost zile ușoare, iar acum concentrarea mea este pe jocul de la Paris”, a adăugat ea vineri.

După victoria din primul tur de la sfârșitul săptămânii trecute, adversara ucraineancă a lui Sabalenka, Marta Kostyuk, învinsă în primul tur, a fost huiduită de publicul francez pentru că a refuzat să-i strângă mâna la finalul meciului.

,,Ea nu spune niciodată că ea personal nu susține acest război și simt că jurnaliștii ar trebui… să schimbe întrebările pe care le puneți acestor sportivi, pentru că războiul este deja acolo” , a declarat Kostyuk reporterilor după acel meci.

Sabalenka, în vârstă de 24 de ani, este una dintre favoritele la titlul de simplu de la Paris și o va înlocui pe Iga Swiatek ca număr unu mondial dacă va câștiga turneul.

În 2021, japoneza Naomi Osaka a stârnit titluri și dezbateri atunci când anunțase că nu va participa la conferințele de presă din timpul Openului Franței, invocând sănătatea sa mintală. Ulterior, ea s-a retras în timpul turneului, înainte de meciul din turul al doilea.

Citește și

VIDEO. Joe Biden a căzut pe scenă în timp ce înmâna diplome la absolvirea Academiei Forțelor Aeriene americane

O dronă militară americană, controlată de inteligența artificială, își „ucide” operatorul într-un test simulat

VIDEO. Regele Charles al III-lea a citat din Eminescu în discursul de la Cotroceni: „Țară de glorie, țară de dor”