• Mulțimea de la Paris a huiduit-o duminică pe jucătoarea de tenis ucraineană după ce aceasta s-a îndepărtat de Sabalenka la finalul meciului.
  • „Îmi imaginez că dacă vor da mâna cu rușii și belarușii, atunci vor primi foarte multe mesaje din partea țărilor lor de origine”, a declarat Sabalenka.
  • Kostyuk a criticat anterior decizia autorităților din domeniul tenisului de a permite jucătorilor ruși și belaruși să concureze.

Jucătoarea ucraineană de tenis, Marta Kostyuk, a fost huiduită după ce a refuzat să dea mâna cu adversara sa belarusă, duminică, la turneul Roland Garros de la Paris, declară POLITICO.

Tensiunile provocate de invazia Rusiei în Ucraina au fost în centrul atenției la campionatul internațional de tenis, în timp ce Kostyuk o înfrunta în primul tur pe belarusa Aryna Sabalenka, numărul doi în clasamentul feminin și una dintre favoritele la victoria finală.

Sursă: WWOS

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Kostyuk, în vârstă de 20 de ani, a criticat anterior decizia autorităților din domeniul tenisului de a permite jucătorilor ruși și belaruși să concureze ca neutrali după începerea conflictului din Ucraina, iar de atunci a refuzat să dea mâna cu adversarii săi ruși și belaruși.

Mulțimea de la Paris a huiduit-o duminică pe jucătoarea de tenis ucraineană după ce aceasta s-a îndepărtat de Sabalenka la finalul meciului. Sabalenka a fost aclamată de suporteri în timp ce a făcut o plecăciune la finalul meciului. Jucătoarea din Belarus a declarat reporterilor că înțelege decizia adversarei sale de a nu da mâna.

„Îmi imaginez că dacă vor da mâna cu rușii și belarușii, atunci vor primi foarte multe mesaje din partea țărilor lor de origine”, a declarat Sabalenka după meci. „Dacă mă urăște, OK. Nu pot face nimic în privința asta”, a adăugat ea.

Citește și: