• Max Verstappen a câștigat duminică în Monaco Grand Prix, al patrulea său premiu în șase curse din acest sezon și și-a mărit avansul în fruntea clasamentului piloților.
  • O cursă relativ simplă a fost transformată în ultimele etape, deoarece a început să plouă la Monaco, provocând haos pe tot parcursul cursei.
  • Verstappen a evitat eventualele incidente, în timp ce Fernando Alonso, aflat pe locul doi, a pierdut timp când a fost nevoit să intre de două ori la boxe.

Max Verstappen a câștigat duminică în Monaco Grand Prix, al patrulea său premiu în șase curse din acest sezon și și-a mărit avansul în fruntea clasamentului piloților. O cursă relativ simplă a fost transformată în ultimele etape, deoarece a început să plouă la Monaco, provocând haos pe tot parcursul cursei, în timp ce piloții încercau să nu-și facă mașinile să alunece pe pista umedă, scrie CNN.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Verstappen a evitat eventualele incidente, în timp ce Fernando Alonso, aflat pe locul doi, a pierdut timp când a fost nevoit să intre de două ori la boxe după ce a încercat să evite utilizarea pneurilor intermediare. Alonso s-a menținut în cele din urmă pe locul doi, în timp ce Esteban Ocon a completat podiumul pe locul trei.

„A fost destul de dificil, pentru că noi eram pe mediu, iar Fernando era pe hard. Nu am vrut să mergem atât de mult timp, dar a trebuit să rămânem în afara circuitului având în vedere că venea ploaia”, a declarat Verstappen pentru Sky Sports.

„A fost incredibil de alunecos și, când ești atât de departe în cursă, nu vrei să forțezi prea tare, dar nici nu vrei să pierzi prea mult timp, așa că este destul de dificil în acest scenariu. Am agățat peretele de câteva ori și a fost super dificil acolo. Dar asta e Monaco.”

„Este foarte frumos să câștigăm în felul în care am făcut-o astăzi, cu vremea și toate celelalte, să rămânem calmi și să aducem premiul acasă.”

Cum s-a desfășurat cursa

Verstappen și-a afirmat dominația încă de la început, respingându-l pe Alonso în primul viraj și deschizând imediat un decalaj față de restul plutonului pe circuitul stradal îngust.

Între timp, coechipierul său, Sergio Perez, a început cursa în partea din spate a grilei de start în urma unui accident în calificări și a intrat la boxe aproape imediat în speranța că îi va putea lua pe cei din fața sa când aceștia vor intra la boxe mai târziu în cursă, dar în cele din urmă a terminat pe locul 16 și în afara punctelor.

Pe măsură ce pneurile sale au început să se degradeze, avansul lui Verstappen față de Alonso a scăzut puțin – dar a rămas la șapte secunde – pe măsură ce cursa se apropia de jumătatea cursei. Ambii au rămas pe pistă, ferindu-se să nu alunece și să intre la boxe în momentul nepotrivit.

Calculele strategice s-au schimbat încă o dată când a început să plouă în ultima treime a cursei, iar Alonso și Aston Martin au intrat la boxe, dar nu au trecut pe pneuri intermediare, ceea ce i-a obligat să intre din nou la boxe la scurt timp după aceea, deoarece ploaia a continuat.

Citește și