• Max Verstappen a reușit o performanță impresionantă pe pistă pentru a câștiga duminică al doilea Mare Premiu consecutiv de la Miami.
  • Pilotul echipei Red Bull a luptat de pe locul nouă pe grila de start pentru a câștiga a treia sa cursă din acest sezon.
  • Nu este prima dată când Verstappen a primit o reacție negativă din partea mulțimii.

Max Verstappen a reușit o performanță impresionantă pe pistă pentru a câștiga duminică al doilea Mare Premiu consecutiv de la Miami, în timp ce pilotul în vârstă de 25 de ani a ignorat huiduielile unor persoane din public. Pilotul echipei Red Bull a luptat de pe locul nouă pe grila de start pentru a câștiga a treia sa cursă din acest sezon, extinzându-și avansul în fruntea campionatului piloților la 14 puncte, scrie CNN.

În ciuda victoriei sale declarative, care nu a făcut decât să îi sublinieze superioritatea actuală, Verstappen a fost huiduit atât înainte, cât și după cursă de un mic grup de suporteri de pe circuit. „Cred că dacă voi conduce în spate nimeni nu va face măcar ceva în ceea ce privește reacția”, a declarat Verstappen reporterilor după cursă. „Cred că este normal atunci când câștigi și nu le place cine câștigă”.

Nu este prima dată când Verstappen a primit o reacție negativă din partea mulțimii. El a fost huiduit și la GP-ul Marii Britanii din 2022, în sezonul de după ce l-a învins în mod controversat pe Lewis Hamilton la titlul mondial. „Este ceva pentru mine care este absolut în regulă, atâta timp cât stau în top, asta este pentru mine cel mai important”, a adăugat Verstappen. „Duc trofeul acasă, iar ei se întorc la casele lor și pot avea o seară frumoasă”.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Cum s-a desfășurat cursa


Plecat din spatele plutonului, Verstappen a eliminat fără milă fiecare pilot din fața sa înainte de a-l depăși în cele din urmă pe coechipierul Sergio Pérez pentru a prelua conducerea. Odată ajuns în frunte, pur și simplu nu a mai fost posibil să-l prindă. „Max a fost deosebit de puternic astăzi. Așa că o victorie binemeritată pentru el”, a declarat reporterilor Perez, care plecase din pole position, dar a terminat al doilea.

Fernando Alonso, 41 de ani, de la Aston Martin, a terminat la distanță pe locul al treilea pentru a obține al patrulea podium al sezonului, dar Red Bull a fost din nou prea bun.

„A fost o cursă bună”, a adăugat Verstappen, care a pornit al nouălea pe grila de start, după ce accidentul suferit sâmbătă de pilotul Ferrari Charles Leclerc l-a privat pe olandez de un tur rapid de calificare. „Am stat departe de probleme la început și apoi am avut o cursă curată, știți, am luat mașinile una câte una”. Verstappen și Red Bull vor încerca să își continue forma bună la următoarea cursă de la Imola, Italia, pe 21 mai.

Citește și