• Utilizatorii de iPhone au parte de cele mai noi actualizări pe device-urile lor.
  • Smarthone-ul te ajută în cazuri de urgență.
  • Doar prin câteva combinații de taste, vei fi în siguranță.

Un smartphone este unul dintre cele mai bune lucruri pe care trebuie să le ai în caz de urgență. Vei avea nevoie de unul pentru a comunica cu persoanele care vor dori să știe unde te aflii sau să primească orice actualizare importantă cu privire la situația ta actuală, scrie Slash Gear.

Configurează un SOS de urgență

Un lucru pe care îl poți face este să apeși lung butonul lateral împreună cu oricare dintre butoanele de volum pentru a iniția un apel de urgență, fără a folosi tastatura de apelare a iPhone-ului. Odată ce pe ecran apare cursorul Apel de urgență, poți glisa pe el pentru a apela serviciile de urgență sau poți ține apăsat butonul lateral și butonul de volum, până când se declanșează o numărătoare inversă. Odată ce aceasta se termină, eliberează butoanele pentru ca un apel de urgență să fie efectuat.

Această combinație de apăsare a butoanelor este setată ca implicită pentru apelurile la serviciile de urgență pe iPhone 8 și pe modelele mai noi, dar poți adăuga un alt gest sau poți trece la o metodă complet diferită, procedând după cum urmează:

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Accesează Settings (Setări) de pe iPhone. Selectează Emergency SOS. Vei avea două opțiuni din care să alegi: Call with Hold and Release, care este opțiunea descrisă mai sus. Call with 5 Button Presses (Apel cu 5 apăsări de buton), care îți permite să apeși rapid de cinci ori butonul lateral pentru a iniția o numărătoare inversă a apelurilor și va face acest lucru după ce se termină.

Activează funcțiile speciale de SOS

În meniul de setări Emergency SOS de pe iPhone, există o funcție Call Quietly (Apelare silențioasă) care reduce la tăcere orice alarmă care poate suna automat atunci când este inițiat un apel SOS. Această opțiune este extrem de importantă atunci când ai nevoie de ajutor împotriva unui agresor sau când vă aflați într-o situație în care vrei să soliciți asistență în mod discret.

Testează capacitățile de apelare de urgență prin satelit ale iPhone-ului tău

O altă funcție de urgență, disponibilă pentru persoanele care dețin modelele iPhone 14 și iPhone 14 Pro cu iOS 16.1 sau mai nou, este posibilitatea de a contacta serviciile de urgență prin satelit. Această opțiune este benefică atunci când ești într-un loc cu conectivitate celulară și de internet limitată sau inexistentă și ai nevoie de asistență de urgență. Înainte de a pleca într-o călătorie care te va scoate din rețea sau într-un loc unde este posibil ca iPhone-ul tău compatibil să nu funcționeze, Apple îți sugerează să încerci demonstrația Emergency SOS în timp ce ai un serviciu celular bun. Iată cum:

Deschide Settings (Setări). Accesează Emergency SOS. Derulează până în partea de jos.
Sub Emergency SOS via Satellite, atinge Încercați Demo.

Adăugă detaliile ID-ului tău medical

În cazul unei urgențe care necesită asistență medicală, personalul de prim ajutor va trebui să știe multe informații despre tine pentru a te putea trata. iPhone-urile sunt echipate cu o funcție Medical ID, care rezumă toate datele de care ar putea avea nevoie persoanele care te îngrijesc în timpul unui accident, inclusiv grupa sanguină, alergiile, medicamentele și altele asemenea. Iată cum să completezo Medical ID pe iPhone:

Lansează aplicația integrată Health (Sănătate). Atinge fotografia ta de profil. Mergi la Medical ID.
Apasă „Get Started” (Începeți) sau „Edit” (Modificați), apoi furnizează detaliile.

Configurează o comandă rapidă pentru a comunica locația ta contactelor

Utilizatorii vechi de iPhone ar trebui să știe că una dintre modalitățile prin care îți poți partaja locația este prin intermediul aplicației Find My. Totuși, aceasta funcționează doar pentru utilizatorii Apple care au acces la aplicație pe un dispozitiv Apple. Pentru a împărtăși locația cu persoanele importante din viața, indiferent de sistemul de operare al smartphone-ului lor, utilizați aplicația Shortcuts încorporată de Apple. După cum îi spune și numele, aplicația vă permite să programați scurtături pentru o serie de sarcini pentru iPhone, astfel încât să le poți îndeplini mai rapid. Unul dintre lucrurile pe care le poți face este să automatizezi o scurtătură care va trimite locația ta estimată oricui dorești prin intermediul unui mesaj text. Iată cum:

Lansează aplicația Shortcuts (Comenzi rapide). Atinge pictograma „+” din colțul din dreapta sus.
Apasă Add Action (Adăugare acțiune). Caută „Get Current Location” (Obține locația curentă) și atinge acțiunea. Sub „Next Action Suggestions” (Sugestii pentru următoarea acțiune), alege Send Message (Trimitere mesaj). Atinge câmpul Destinatarii și alegeți persoana pe care dorești să o desemnezi ca persoană de contact principal în caz de urgență. Apasă Done (Efectuat).

În continuare, procedează după cum urmează pentru a adăuga comanda rapidă pe ecranul principal:

Atinge pictograma cu trei puncte de pe comanda rapidă nou programată în cadrul aplicației Shortcuts. Apasă săgeata derulantă de lângă titlul scurtăturii. Selectează Add to Home Screen (Adăugare la ecranul principal). Aici, poți face modificări la pictograma și la numele acesteia. Schimbă cu ceva de genul „SMS Location” (Locație SMS), astfel încât să îți amintești la ce folosește scurtătura. Odată salvată, atunci când atingi comanda rapidă de pe ecranul de pornire, aceasta va pune automat locația ta aproximativă într-un mesaj text. Reține că, pentru ca acest lucru să funcționeze, va trebui să apeși butonul de trimitere și să ai un serviciu de telefonie mobilă bun.

Citește și