• Cea de-a 76-a gală de decernare a premiilor de pe Croazetă are loc sâmbătă, 27 mai 2023, la Palais des Festivals din Cannes.
  • Gazda ceremoniei a fost actriţa franceză Chiara Mastroianni.
  • Juriul competiţiei oficiale a fost prezidat de regizorul suedez Ruben Ostlund.

Cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes s-a încheiat sâmbătă seară prin tradiţionala ceremonie de decernare a premiilor, scrie presa internațională.

Gazda ceremoniei a fost actriţa franceză Chiara Mastroianni. Juriul competiţiei oficiale a fost prezidat de regizorul suedez Ruben Ostlund. 

Palme d’Or: „Anatomy Of A Fall”, regizat de Justine Triet

Lungmetrajul „Anatomie d’une chute”, regizat de cineasta franceză Justine Triet, a câştigat trofeul Palme d’Or la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, a anunţat sâmbătă seară juriul competiţiei de pe Croazetă, relatează site-ul oficial al evenimentului.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Marele Premiu al Juriului: „The Zone Of Interest”, regizat de Jonathan Glazer

Cineastul Jonathan Glazer, regizorul lungmetrajului „The Zone of Interest”, a fost recompensat sâmbătă seară cu Marele Premiu al Juriului la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, relatează site-ul oficial al evenimentului.

Premiul Juriului: „Fallen Leaves”, regizat de Aki Kaurismaki

Lungmetrajul „Fallen Leaves”, regizat de cineastul finlandez Aki Kaurismaki, a fost recompensat, sâmbătă seară, cu Premiul Juriului la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, informează site-ul oficial al evenimentului.

Cel mai bun regizor: Tran Anh Hung pentru „The Pot-Au-Feu”

Cel mai bun scenariu: „Monster”, scris de Yuji Sakamoto

FOTO – Reuters

Sakamoto Yuji a câştigat sâmbătă seară premiul pentru scenariu la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de la Cannes, pentru filmul „Monster”, regizat de Hirokazu Kore-Eda, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Filmul câştigător spune povestea unei mame care confruntă un profesor după ce observă schimbări deranjante în comportamentul fiului ei.

Cea mai bună actriță: Merve Dizdar, „About Dry Grasses”

FOTO – Reuters

Actriţa Merve Dizdar a câştigat sâmbătă seară premiul pentru interpretare feminină la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Artista turcă a fost recompensată pentru interpretarea sa din filmul ,,About Dry Grasses”, regizat de Nuri Bilge Ceylan.

Cel mai bun actor: Kōji Yakusho, „Perfect Days”

FOTO – Reuters

Actorul japonez Koji Yakusho a câştigat sâmbătă seară premiul pentru interpretare masculină la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Artistul nipon a fost recompensat pentru rolul jucat în filmul „Perfect Days”, regizat de cineastul Wim Wenders.

Camera d’Or: „Inside the Yellow Cocoon Shell”, regizat de Thien An Pham

Lungmetrajul „Inside the Yellow Cocoon Shell”, regizat de Thien An Pham, a câştigat sâmbătă seară trofeul Camera d’Or la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Trofeul Camera d’Or recompensează cel mai bun lungmetraj de debut proiectat la Cannes în Selecţia Oficială sau în una dintre secţiunile paralele: Semaine de la Critique şi Quinzaine des Cineastes.

Scurtmetraj Palme d’Or: „27”, regizat de Flóra Anna Buda

Menţiune specială pentru scurtmetraj: ,,Far”, de Gunnur Martinsdottir Schluter

Queer Palm: „Monster”

Palme d’Or onorific: Michael Douglas şi Harrison Ford.

Citește și

FOTO|VIDEO. Smiley și Gina Pistol au spus „Da“: primele fotografii de la nuntă

Twitter s-ar putea închide în Europa: Elon Musk nu este de acord cu codul UE împotriva „dezinformării online”

FOTO. Mercedesul lui Lewis Hamilton a atârnat pe lângă ferestrele unui hotel, în timp ce superstarul Formulei 1 se uita la el