• Renault a anunțat că va lansa un SUV care va purta numele unui celebru avion de luptă: Rafale.
  • SUV-ul va fi hibrid.
  • Renault a cumpărat în anii 30′ o companie aeronautică ce a construit un mic avion de curse denumit Rafale.

Renault a anunțat că va lansa un SUV de clasă D care va purta numele unui celebru avion de luptă: Rafale, scrie presa franceză.

SUV-ul de mari dimensiuni va fi hibrid și, cel mai probabil, va deveni cel mai scump model din gama constructorului francez. Renault a cumpărat în anii 30′ o companie aeronautică ce a construit un mic avion de curse denumit Rafale. În prezent, numele este purtat de un faimos avion de vânătoare produs de Dassault.

„Renault dezvăluie numele viitorului său SUV coupé de ultimă generație: Rafale. Acesta completează familia de modele cu motoare hibride E-Tech bazate pe platforma CMF-CD. După Austral și Espace, Rafale se poziționează ca noul flagship al gamei Renault și marchează ofensiva mărcii în segmentul D” , spun cei de la Renault.

Recomandări

UNGARIA E OUT
KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
SPORTIVII ROMÂNI SE PREGĂTESC DE J.O.
PRINȚUL PHILLIP AR FI IMPLICAT ÎN AFACEREA PROFUMO
MARINA SUA ARE PROBLEME DE 132 MLD $

Renault Rafale, o odă adusă aviației

Alegerea numelui este inspirată de trecutul Renault în domeniul aeronautic. În 1933, Renault a cumpărat producătorul Caudron pentru a crea compania Caudron-Renault. Cum toate avioanele au fost numite după un vânt notabil, în consecință, și C460, un avion de curse cu un singur loc, proiectat să doboare recorduri, a fost redenumit Rafale în 1934.

SUV-ul Rafale va avea la bază platforma CMF-CD pe care a fost construit și modelul Austral, iar presa franceză a scris că mașina va avea peste 4,70 metri lungime.

Noul Renault Rafale va avea premiera mondială la cel de-al 54-lea Salon Internațional de Aeronautică și Spațiu de la Le Bourget, pe 18 iunie.

Citește și

Bărbații care au furat bijuterii în valoare de 113 milioane de euro din Muzeul Tezaurului din Dresda și-au primit sentințele

Franţa se alătură Marii Britanii şi transferă Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune SCALP

Cupa Mondială de Rugby. Franța renunță să mai găzduiască turneul din 2025