• Ucraina va primi rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune din Franţa.
  • Aceste rachete vor face posibilă contracararea eficientă a ruşilor.
  • Franţa ar avea un stoc de 500 de rachete SCALP.

Ca parte a unui nou pachet de ajutor militar, Ucraina va primi rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune din Franţa, a declarat preşedintele Emmanuel Macron într-un interviu acordat TF1.

Potrivit acestuia, aceste rachete vor face posibilă contracararea eficientă a ruşilor. Cel mai probabil, vor fi livrate rachete SCALP (Système de Croisière Autonome à Longue Portée), varianta franceză a britanicelor Storm Shadow, pe care Marea Britanie le-a furnizat deja.  

Conform unor surse militare, Franţa ar avea un stoc de 500 de rachete SCALP. Raza de acţiune a unei rachete SCALP este de 250 de km.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Kievul va mai primi, de asemenea, zeci de vehicule blindate, inclusiv vehicule de luptă AMX-10RC, denumite şi tancuri uşoare deoarece sunt echipate cu un tun de 105 mm. 

Franţa intenţionează să echipeze cu blindate mai multe grupuri de luptă ucrainene de nivel batalion, iar Macron a subliniat că strategia Franţei este de a „ajuta Ucraina să reziste pentru a-i readuce pe toţi la masa negocierilor”.

De asemenea, Franţa s-a alăturat unei iniţiative a Marii Britanii de a antrena piloţii ucraineni.

Citește și

Lucrători ai serviciului de ambulanță au renunțat la locurile de muncă pentru OnlyFans. Cât câștigă pe oră?

Călătorii dintr-un tren din Austria, speriați din cauză că în difuzoare a fost redat un discurs al lui Adolf Hitler. Ce spune administrația Căilor Ferate

Epoca Vice se încheie, grupul se declară în faliment