• Franța refuză să mai găzduiască Rugby League World Cup din 2025, organizatorii invocând motive financiare pentru această decizie.
  • „Este greu de exprimat cât de dezamăgit sunt de această veste”, a declarat președintele IRL, Troy Grant.
  • Liga Internațională de Rugby (IRL) a declarat că va lua în considerare alte opțiuni pentru turneul din 2025.

Franța refuză să mai găzduiască Cupa Mondială de Rugby din 2025, organizatorii invocând motive financiare pentru această decizie. Organizatorii nu au reușit să îndeplinească criteriile financiare stabilite de guvernul francez, lăsând evenimentul în pericol de a fi deficitar, potrivit BBC.

Turneul a fost atribuit Franței, după ce planurile inițiale ca acesta să se desfășoare în America de Nord, au fost abandonate. Turneul urma să se desfășoare în lunile octombrie și noiembrie 2025, iar Liga Internațională de Rugby (LIR) a declarat că va lua acum în considerare alte opțiuni pentru turneul din 2025, consiliul de administrație urmând să se reunească în iulie.

Turneul din 2025 din Franța trebuia să cuprindă patru versiuni ale formatului de Cupă Mondială: masculin, feminin, în scaun cu rotile și de tineret. Anglia a organizat evenimentul în 2022, iar Australia a fost încoronată campioană la masculin și feminin, iar gazdele au cucerit titlul în scaun cu rotile.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

După succesul Cupei Mondiale de Rugby din toamna anului trecut din Anglia, este necesar ca toți să lucreze acum cu Liga Internațională de Rugby pentru a reconstrui calendarul internațional, pentru rugby masculin, feminin și în scaun cu rotile”, a declarat președintele Rugby Football League, Simon Johnson.

Fostul antrenor principal al lui Bradford Bulls și Wigan Warriors, Brian Noble, a declarat pentru BBC Sport că liga de rugby din emisfera nordică trebuie să devină mult mai puternică”.

Vestea este devastatoare pentru liga franceză de rugby

Este prea devreme pentru ca IRL să găsească o gazdă înlocuitoare pentru Cupa Mondială din 2025, așa că, fără îndoială se vor face toate demersurile pentru a se putea desfășura în Australia. Acest lucru ar lăsa 2026 liber pentru următoarea Cupă Mondială, cu suficient timp pentru a se organiza în mod corespunzător.

Cea mai bună variantă pentru ca turneul să aibă loc este desfășurarea lui la antipozi. Asta ar însemna ca Australia sau Noua Zeelandă să fie gazde. Cu toate acestea, nu au infrastructura necesară pentru a organiza un astfel de eveniment, chair dacă ele au baze uriașe de suporteri.

Citește și:

Taylor Swift este implorată de fani să-l părăsească pe Matty Healy

FOTO. Fotbal: Uriașul mausoleu brazilian unde este înmormântat Pele a avut primii vizitatori

Festivalul de Film de la Cannes începe marți: Johnny Depp revine pe marele ecran; 21 de filme concurează pentru Palme d’Or