• Sebastian Steudtner deține recordul mondial pentru cel mai mare val pe care s-a făcut surf vreodată.
  • Recordul a fost stabilit în pitorescul sat portughez de pescari Nazaré, a cărui plajă nordică a fost numită Muntele Everest al surfingului pe valuri mari.
  • Germanul este o figură centrală în cadrul unei comunități internaționale de surferi care se deplasează în fiecare an pe coasta de vest a Portugaliei.

Sebastian Steudtner deține recordul mondial pentru cel mai mare val pe care s-a făcut surf vreodată. Cu o lungime de 26,21 metri, acesta este echivalent cu surful unei clădiri de opt etaje, scrie CNN.

Recordul a fost stabilit în pitorescul sat portughez de pescari Nazaré, a cărui plajă nordică a fost numită Muntele Everest al surfingului pe valuri mari, deoarece a găzduit șapte dintre cele mai înalte 10 valuri pe care s-a făcut surf vreodată.

Germanul este o figură centrală în cadrul unei comunități internaționale de surferi care se deplasează în fiecare an pe coasta de vest a Portugaliei pentru sezonul de surf, care se întinde din octombrie până în martie.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Dar există o metodă în spatele aparentei nebunii a bărbatului în vârstă de 37 de ani – este un fel de om de știință al surfingului în abordarea sa în ceea ce privește abordarea celor mai aspre mări din lume.

El angajează un medic militar și un salvamar calificat în echipa sa și gândește în mod repetat la abordări diverse în tehnica sa pentru a prinde valul de 30 de metri. Steudtner este, de asemenea, o figură centrală într-o nouă carte, „Nazaré: Life and Death with the Big Wave Surfers”, o perspectivă de primă mână asupra unui sezon alături de această gașcă de sportivi mercurieni.

Citește și