• Cannes se pregătește pentru cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film.
  • Festivalul de Film stă să înceapă pe Croazetă, cu actorul Johnny Depp în deschidere.
  • Pentru marele trofeu Palme d’Or concurează 21 de filme.

Cea de-a 76-a ediţie a Festivalului internaţional de film de la Cannes îşi deschide porţile marţi seara. 21 de filme concurează pentru mult-râvnita Palme d’or şi alte 80 de pelicule sunt prezentate în diferitele secţiuni paralele. Circa 40.000 de festivalieri şi peste 4.800 de jurnalişti sunt aşteptaţi pe Croazetă în următoarele 11 zile, scrie BBC

View this post on Instagram

A post shared by Festival de Cannes (@festivaldecannes)

Michael Douglas, Natalie Portman, Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge și Leonardo di Caprio sunt câteva dintre numele așteptate pe riviera franceză.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cannes se pregătește pentru cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film

Festivalul va debuta cu premiera filmului francez ,,Jeanne du Barry” , cu Johnny Depp în rolul principal, interpretându-l pe regele Ludovic al XV-lea.

Indiana Jones și Asteroid City

,,Avem «Indiana Jones» , avem noul film al lui Martin Scorsese cu Leonardo DiCaprio. Avem un film de Wes Anderson plin cu toate vedetele la care te poţi gândi şi un fel de «cine e cine» cu mari regizori de artă de autor” , a declarat pentru Reuters Scott Roxborough, directorul biroului european al The Hollywood Reporter, conform Reuters.

,,Această combinaţie este mortală, fără umpluturi” , a adăugat el.

Jeanne du Barry

Pelicula ,,Jeanne du Barry” marchează marea revenire a actorului Johnny Depp pe ecrane, după un proces intens mediatizat cu fosta sa soţie. În fața presei, directorul festivalului de la Cannes a simțit nevoia să se justifice pentru alegerea de a deschide evenimentul cu acest lungmetraj.

Thierry Fremaux, directorul Festivalului de Film de la Cannes: „Dacă există cineva în lume care nu a fost interesat de acest proces de mare anvergură, acela sunt eu. Nu știu despre ce a fost vorba. Pe mine mă interesează doar Johnny Depp ca actor” .

Filmul rulează în afara competiției. La fel și alte premiere mult-așteptate, cum ar fi pelicula regizată de Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio și Robert De Niro în rolurile principale sau al cincilea – și ultimul! – film din seria Indiana Jones.

Organizatorii îi vor aduce un omagiu lui Harrison Ford pentru întreaga carieră. Restul premianților îi vom afla pe 27 mai.

Pentru marele trofeu Palme d’Or concurează 21 de filme. Șapte dintre ele sunt regizate de femei, un nou record pentru Cannes în cele aproape opt decenii de existență.

Singurul lungmetraj de debut aflat în competiţie în acest an este ,,Banel & Adama” , o dramă a cărei acţiune este plasată într-un sat din Senegal, în regia franco-senegalezului Ramata-Toulaye Sy.

Preşedintele juriului din acest an este regizorul suedez Ruben Ostlund, care a câştigat anul trecut Palme d’Or pentru cel mai bun film cu ,,Triangle of Sadness”, precum şi în 2017 cu satira ,,The Square”. Printre membrii juriului se numără Brie Larson (,,Captain Marvel”) şi Julia Ducournau, una dintre cele două femei distinse cu Palme d’Or. În afara competiţiei, Harrison Ford va reveni în rolul arheologului aventurier Indiana Jones, la 15 ani de la ultimul film din franciză, în producţia ,,Indiana Jones and the Dial of Destiny”, în premieră mondială joi.

Citește și

Lucrători ai serviciului de ambulanță au renunțat la locurile de muncă pentru OnlyFans. Cât câștigă pe oră?

Călătorii dintr-un tren din Austria, speriați din cauză că în difuzoare a fost redat un discurs al lui Adolf Hitler. Ce spune administrația Căilor Ferate

Epoca Vice se încheie, grupul se declară în faliment