• O rochie purtată pentru prima dată de prințesa Diana în 1985 a fost vândută la licitație cu suma record de 1,148 milioane de dolari.
  • Rochia albastră cu negru, creată de designerul marocano-britan Jacques Azagury, este acum cea mai scumpă rochie purtată de prințesă care a fost vândută la licitație.
  • Diana a purtat rochia, care are un corset din catifea neagră brodată cu stele, în orașul italian Florența, în aprilie 1985, și în Vancouver, Canada, în mai 1986.

O rochie purtată pentru prima dată de prințesa Diana în 1985 a fost vândută la licitație cu suma record de 1,148 milioane de dolari, de 11 ori mai mult decât estimarea.

Rochia albastră cu negru, creată de designerul marocano-britan Jacques Azagury, este acum cea mai scumpă rochie purtată de prințesă care a fost vândută la licitație, doborând recordul anterior de 604.800 de dolari, a anunțat casa de licitații Julien’s Auctions din Los Angeles într-o declarație.

Diana a purtat rochia, care are un corset din catifea neagră brodată cu stele, în orașul italian Florența, în aprilie 1985, și în Vancouver, Canada, în mai 1986, scrie CNN.

Recomandări

UK, LA RĂSCRUCE DE DRUMURI
ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
37 DE PERSOANE MOR ÎN INDONEZIA
TELEGRAM SAU SIGNAL?
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
DJOKOVIC PIERDE RITMUL

Rochia a fost vândută împreună cu o ilustrație asortată ca parte a licitației Julien’s „Hollywood Legends”, care s-a încheiat duminică.

În cadrul vânzării a fost prezentată și o bluză din sifon roz purtată de Diana în portretul ei de logodnă din 1981. Aceasta a fost vândută pentru 381.000 de dolari, de aproape patru ori mai mult decât estimarea.

La începutul acestui an, un pulover de lână a stabilit un record atât pentru cel mai scump pulover vândut vreodată la licitație, cât și pentru cel mai mare preț plătit pentru un articol de îmbrăcăminte purtat de Diana, ajungând la 1,143 milioane de dolari la o licitație din New York. Diana a purtat puloverul în 1981, pe când era logodită cu regele Carol al III-lea, pe atunci moștenitor al tronului britanic.

Citește și