• Din 750 CEO, 37% spun că tehnologia a înlocuit lucrătorii în 2023
  • 44% spun că vor exista concedieri în 2024 ca urmare a eficienței A.I
  • Musk: A.I. va face ca locurile de muncă să nu mai existe

Unele studii arată și prognozează concedieri în creștere din cauza lnteligenței Artificiale, dar unii experți spun că cifrele nu reflectă adevărul. Elon Musk insistă că Inteligența Artificială va face ca oamenii să ajungă la un punct în care „nu mai este nevoie de niciun loc de muncă”.

Ce se întâmplă pe piața muncii de când a apărut Inteligența Artificială?

Potrivit unui raport al ResumeBuilder, din 750 de lideri de afaceri care utilizează Inteligența Artificială, 37% dintre aceștia spun că tehnologia a înlocuit angajații în 2023. Între timp, 44% raportează că vor exista concedieri în 2024 ca urmare a eficienței AI.

Chiar și pe fondul rapoartelor privind concedierile inspirate de A.I., mulți experți nu sunt de acord cu opinia lui Musk. Julia Toothacre, strateg de CV, recunoaște că cifrele din cercetarea sa ar putea să nu reflecte cu exactitate peisajul de afaceri larg. „Există încă atât de multe organizații tradiționale și întreprinderi mici care nu îmbrățișează tehnologia așa cum o fac unele dintre companiile mai mari”, a declarat Toothacre.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Concedierile sunt o realitate, dar tehnologia A.I. permite, de asemenea, liderilor de afaceri să restructureze și să redefinească locurile de muncă pe care le ocupăm.

Citește și