• Cercetătorii din Japonia au reconstituit cu ajutorul A.I imagini din activitatea cerebrală.
  • Reconstituirea imaginilor complexe din activitatea cerebrală are o precizie de 75%.
  • Cercetătorii de la universitatea Tokyo au folosit A.I. pentru a traduce ce spun găinile.

Reconstituirea imaginilor complexe din activitatea cerebrală cu ajutorul A.I. are o precizie de 75%, susține o echipă de cercetători de la Institutul Național pentru Știință și Tehnologie Cuantică din Japonia.

Ce date are la bază cercetarea?

Studiul are la bază o cercetare anterioară realizată de aceeași echipă, care a descoperit că tiparul activității cerebrale ar putea fi decodat în semnale. De această dată, oamenii de știință din Japonia au analizat 3 subiecți care au vizualizat 1.200 de imagini diferite în timp ce se aflau într-un aparat de rezonanță magnetică funcțională.

Ulterior, datele înregistrate într-un tabel au fost introduse într-un program AI generativ pentru a reconstrui imaginea. Metoda revoluționară le-a permis cercetătorilor să reconstruiască imagini originale cu o rată de precizie de 75,6%.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Inițial, aceștia au atins un procent de doar 50,4%. De ce este o veste bună această descoperire? Ei bine, tehnologia ar putea fi benefică în domeniul medical. Mai ales acolo unde anumite persoane nu mai pot comunica verbal și iată cu ajutorul A.I. ar putea duce la noi forme de comunicare.

Se vor opri cercetătorii japonezi la citirea minții?

Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo s-au apucat să traducă ce spun găinile. Desigur, tot cu ajutorul inteligenței artificiale și doar pentru a arăta potențialul acesteia. Într-un final, ajutați și de psihologi de animale, aceștia au reușit să identifice starea mintală a găinilor.

Citește și