• Un pulover purtat de prințesa Diana în 1981 va fi scos la licitație în această toamnă.
  • Sotheby’s estimează că haina „Warm & Wonderful” va costa între 50.000 și 80.000 de dolari.
  • Creatoarele sale, Sally Muir și Joanna Osborne, au găsit piesa într-un pod în luna martie a anului trecut.

Una dintre cele mai faimoase piese din garderoba Prințesei Diana ar putea fi a ta în această toamnă, scrie Insider.

Compania de licitații „Sotheby’s” a dezvăluit duminică, pe Instagram, că viitoarea sa vânzare Fashion Icons va include îndrăgitul pulover cu imprimeu de oaie pe care regretata prințesă britanică l-a purtat la unul dintre meciurile de polo ale prințului Charles de atunci, în 1981.

Proiectat de brandul britanic Warm & Wonderful, haina roșie este recunoscută pe scară largă datorită culorilor sale vibrante, a animal-printului îndrăzneț și a naturii sale capricioase care a contribuit la ducerea Prințesei Diana la statutul de fashion-icon.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

Licitația începe la 31 august și va rămâne deschisă până la 14 septembrie. Sotheby’s estimează că aceasta va costa între 50.000 și 80.000 de dolari. În timp ce orice articol de îmbrăcăminte purtat de Prințesa Diana ar fi admirat pe scară largă, această piesă are o istorie profundă.

„Combinând piese de designer de lux cu îmbrăcăminte de zi cu zi mai accesibilă, stilul Dianei a dus la un val de imitații, dar și de admirație, care rămâne constant până în prezent, lăsând o amprentă de neșters asupra lumii modei și consolidând-o pe prințesă ca o icoană în istoria modei”, a declarat Cynthia Houlton, șefa globală a departamentului de modă și accesorii al Sotheby’s, în comunicatul de presă.

„În luna martie a acestui an, în timp ce scotoceam prin pod în căutarea unui model vechi, am zărit o cutie mică”, au declarat Muir și Osborne în comunicatul de presă. „Înăuntru, ascuns lângă o cuvertură de pat din bumbac, se afla puloverul original de oaie roșie al Dianei din 1981”.

„Acum, aproape patru decenii mai târziu, acest pulover unicat este gata să ajungă în mâinile unui colecționar norocos”, au adăugat ei.

Citește și