• Lansarea micii rachete spaniole Miura-1, suspendată la jumătatea lunii iunie din cauza unei probleme tehnice, a fost în cele din urmă amânată pentru luna septembrie.
  • Lansarea inaugurală a acestei rachete proiectate de start-up-ul spaniol PLD Space urmează să aibă loc de la o bază militară situată pe coasta andaluză, în provincia Huelva (sud-vest).
  • Potrivit start-up-ului, această amânare ,,este legată de obligaţia de a respecta” regulile de „prevenire a incendiilor forestiere” , pe fondul „temperaturilor ridicate” din sudul Spaniei.

Lansarea micuţei rachete spaniole Miura-1, suspendată la jumătatea lunii iunie după o problemă tehnică, a fost în cele din urmă amânată pentru septembrie din cauza riscului de declanşare a unui incendiu forestier, a anunţat marţi producătorul ei, scrie France 24.

Racheta proiectată de start-up-ul spaniol PLD Space urma să fie lansată de la o bază militară situată pe coasta andaluză, în provincia Huelva (sud-vest). Lansarea inaugurală a fost suspendată iniţial la 31 mai din cauza rafalelor puternice de vânt, apoi încă o dată, la 17 iunie, ca urmare a unei defecţiuni la una dintre conductele de alimentare cu combustibil a rachetei.

După discuţii cu Institutul Naţional de Tehnologie Aerospaţială (INTA) s-a decis în cele din urmă „amânarea lansării pentru septembrie”, a indicat PLD Space într-un comunicat.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Potrivit start-up-ului, această amânare ,,este legată de obligaţia de a respecta” regulile de „prevenire a incendiilor forestiere”, pe fondul „temperaturilor ridicate” din sudul Spaniei.

Căldură extremă în Spania

Luni a fost înregistrată o temperatură maximă de 44,4 grade Celsius în regiunea Huelva, în timpul primului val de căldură din această vară din Spania care, potrivit prognozelor, va continua până joi.

Temperaturile ridicate, frecvente în această perioadă a anului în Andaluzia, cresc riscul de incendii forestiere, în contextul în care Spania se confruntă de doi ani cu o secetă excepţională.

Zborul inaugural al Miura-1 reprezintă un prim pas înainte de lansarea rachetei Miura-5, un mini-lansator reutilizabil care va plasa pe orbită sateliţi cu o greutate sub 500 de kilograme, începând din 2025, conform PLD Space.

În virtutea unui acord oficializat miercurea trecută, această viitoare rachetă va decola de la Centrul Spaţial Kourou, din Guyana Franceză, şi nu din Huelva, potrivit PLD Space, prima companie privată europeană care îşi face debutul pe piaţa lansatoarelor de sateliţi reutilizabile.

Citește și

Mama tânărului de 19 ani care se afla la bordul Titan, prima declarație după tragedie: „I-am cedat locul pentru că își dorea foarte mult să meargă” 

AUDIO. Prigojin postează primul mesaj de când a renunțat la rebeliunea Wagner: „Nu l-am vizat pe Putin” 

VIDEO. Vladimir Putin a susținut declarații după rebeliunea Wagner: „Deciziile au fost luate la instrucțiunile mele directe, menite să evite vărsarea de sânge”