• 32 de organizații media europene au intentat astăzi un proces împotriva Google, solicitând daune de aproximativ 2,1 miliarde de euro.
  • Companiile susțin că „au suferit pierderi din cauza unei piețe mai puțin competitive” din cauza practicilor publicitare ale Google.
  • Printre grupurile media se numără unele dintre cele mai importante companii de știri din Europa, printre care Axel Springer (proprietarul POLITICO).

32 de organizații media europene au intentat astăzi un proces împotriva Google, solicitând daune de aproximativ 2,1 miliarde de euro, scrie Politico.

Procesul vizează practicile de publicitate digitală ale gigantului tehnologic american, grupurile media susținând că „au suferit pierderi din cauza unei piețe mai puțin competitive”, potrivit unei declarații transmise de firmele de avocatură Geradin Partners și Stek, care reprezintă organizațiile.

„Fără abuzul de poziție dominantă din partea Google, companiile media ar fi primit venituri semnificativ mai mari din publicitate și ar fi plătit taxe mai mici pentru serviciile de tehnologie publicitară”, se adaugă în declarație.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Printre grupurile media se numără unele dintre cele mai importante companii de știri din Europa, printre care Axel Springer (proprietarul POLITICO), Schibsted, cu sediul în Norvegia, și grupuri din Benelux, precum DPG Media și Mediahuis. Coaliția susține că acoperă 17 țări europene.

Citește și