• Site-urile și serviciile BCR, Banca Transilvania și Alpha Bank au avut probleme de funcționare, vineri, au reclamat mai mulți clienți.
  • Atacul a venit din partea grupării ruse de hackeri NoName75.
  • Acest atac de tip DDos a avut loc vineri, 15 martie, creând o situație similară cu cea întâlnită anterior în Ucraina.

Site-urile și serviciile BCR, Banca Transilvania și Alpha Bank au avut probleme de funcționare, vineri, au reclamat mai mulți clienți. Atacul a venit din partea grupării ruse de hackeri NoName75.

La BCR, site-ul nu funcționa și afișa mesajul: „This site can’t be reached”. Site-ul Banca Transilvania, site-ul BT24 și aplicația BT24 nu funcționau. Un client a scris că situația se manifesta încă de dimineață. „Am mobilizat departamentul de IT, toată lumea confirma este serverul băncii”, scrie acesta.

Acest atac de tip DDos a avut loc vineri, 15 martie, creând o situație similară cu cea întâlnită anterior în Ucraina.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI

Banca Transilvania a informat pe canalele de socializare că este conștientă de incidentul cibernetic, după ce numeroși clienți au semnalat probleme și au formulat reclamații.

De asemenea, reprezentanții Alpha Bank au comunicat că au întâmpinat dificultăți, însă acestea au fost ulterior soluționate de către echipa lor de specialiști IT. Soluția la care au apelat clienții a fost să folosească ATM-urile pentru a-și scoate banii și să plătească direct la terminalele cu POS.

După ce vreme de ore bune nu a funcționat nici aplicația, nici site-ul BCR, s-a găsit o soluție prin care atacul cibernetic să fie oprit.

Citește și