Grupul Rolls-Royce pregătește disponibilizări. Prima divizie vizată

FOTO - Hepta
  • Rolls-Royce ar putea organiza o serie masivă de disponibilizări în cadrul unui plan de redresare a companiei.
  • Mii de angajaţi şi-ar putea pierde locurile de muncă.
  • Directorul general al Rolls-Royce, Tufan Erginbilgic, a iniţiat un program de transformare a companiei, care include unele schimbări cheie în conducere.

Rolls-Royce ar putea organiza o serie masivă de disponibilizări în cadrul unui plan de redresare a companiei. Mii de angajaţi şi-ar putea pierde locurile de muncă.

Rolls-Royce Holdings Plc ar putea desfiinţa un număr de câteva mii de locuri de muncă, în urma sfaturilor unei echipe de consultanţi conduşi de McKinsey & Co., raportează Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Sediul central al companiei din Derby va fi probabil cel mai afectat de aceste reduceri, a precizat The Times, menţionând că majoritatea funcţiilor administrative de back-office – posturile vizate de planul de redresare – se află în oraş. Rolls-Royce a precizat că încă nu a fost luată o decizie în ceea ce priveşte forţa sa de muncă.

„Lucrăm în ritm alert la transformarea companiei noastre. Precizăm faptul că doar o parte a acestui program urmăreşte eficientizarea operaţională” , a declarat un purtător de cuvânt într-un comentariu trimis prin e-mail. „Nu am luat niciun fel de decizie cu privire o viitoare serie de disponibiliări şi orice sugestie contrară este o pură speculaţie” .

Directorul general al Rolls-Royce, Tufan Erginbilgic, a iniţiat un program de transformare a companiei, care include unele schimbări cheie în conducere.

Industria aviatică mondială se confruntă cu dificultăţi masive în ceea ce priveşte producţia, pe fondul lipsei de piese de schimb şi de forţă de muncă calificată, la care se adaugă perturbările cauzate de sancţiunile impuse Rusiei, care furnizează componente cheie pentru motoarele de avion, precum titanul.

Citește și

WhatsApp adaugă funcția de partajare a ecranului în apelurile video

Ron DeSantis se confruntă cu trei noi procese. Donald Trump, favorit printre republicani

Ministerul Educației amână din nou Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a. Probele au fost reprogramate pentru 12 și 13 iunie