• DeSantis se confruntă cu trei noi procese după ce a semnat o nouă lege cu doar câteva ore înainte de a-și anunța campania prezidențială – legislație care îngreunează votul în Florida.
  • Ron DeSantis a intrat oficial miercuri în cursa prezidențială din 2024, după luni de speculații.
  • Între timp, Donald Trump îl devansează pe DeSantis în rândul republicanilor din California, potrivit unui nou sondaj.

Ron DeSantis se confruntă cu trei noi procese după ce a semnat o nouă lege cu doar câteva ore înainte de a-și anunța campania prezidențială – legislație care îngreunează votul în Florida.

Proiectul de lege îi permite lui DeSantis să continue să fie guvernator în Florida în timp ce își face campanie pentru Casa Albă, dar restricționează, de asemenea, utilizarea buletinelor de vot prin corespondență, încearcă să faciliteze epurarea listelor de vot și impune limite asupra organizațiilor terțe de înregistrare a alegătorilor, scrie CNN.

Între timp, Donald Trump îl devansează pe DeSantis în rândul republicanilor din California, potrivit unui nou sondaj.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Fostul președinte are sprijinul a 44% dintre republicanii din acest stat, în timp ce DeSantis are 26%, potrivit unui sondaj realizat de Institutul de studii guvernamentale UC Berkeley.

În urmă cu trei luni, DeSantis l-a devansat pe Trump în rândul potențialilor alegători primari republicani din acest stat cu opt puncte procentuale.

Directorul sondajului, Mark DiCamillo, a declarat pentru Los Angeles Times: „Trump domină știrile și cred că se bucură de acest lucru și cred că are sentimentul că atunci când domină știrile, probabil că își extinde mesajele către baza sa”.

Citește și: