• Guvernatorul Floridei și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024.
  • DeSantis a vorbit, miercuri, în cadrul unei conferințe audio pe Twitter, acolo unde a fost prezent și Elon Musk.
  • „Dacă mă nominalizați, puteți seta ceasul la 20 ianuarie 2025, la prânz”, a spus acesta.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a anunțat miercuri pe platforma Twitter că intră în alegerile republicane prezidențiale, pregătind o confruntare cu actualul favorit al Partidului Republican, fostul președinte Donald Trump, scrie CNN.

Ascultă aici declarațiile făcute de DeSantis pe Twitter.

„Candidez pentru funcția de președinte al Statelor Unite pentru a conduce marea noastră revenire americană”, a declarat el în timpul unui eveniment cu proprietarul Twitter, Elon Musk, și investitorul în tehnologie David Sacks. „Știm că țara noastră merge în direcția greșită. O vedem cu ochii noștri. Și o simțim în oasele noastre”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Angajamentul meu față de voi este acesta: Dacă mă nominalizați, puteți seta ceasul la 20 ianuarie 2025, la prânz, pentru că în partea de vest a Capitoliului SUA, voi depune jurământul ca al 47-lea președinte al Statelor Unite”, a spus DeSantis. „Fără scuze, îmi voi face treaba”.

În timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri, DeSantis a renunțat din nou la șansa de a-l ataca direct pe Trump. Comentatorul conservator Steve Deace a început o întrebare enumerând multe dintre neajunsurile percepute ale fostului președinte, apoi a întrebat cum se va asigura DeSantis că agenda sa va deveni realitate.

„Chiar și cei mai răi critici ai mei din Florida vor recunoaște când le spun oamenilor că voi face ceva”, a spus DeSantis. „Nu fac promisiuni sau spun că voi face ceva cu ușurință”.

Decizia lui DeSantis de a apărea alături de Musk a fost o alegere neobișnuită pentru un aspirant la președinție. Aceasta a vorbit despre dorința sa de a câștiga încrederea activiștilor de dreapta, care sunt din ce în ce mai prezenți pe site.

DeSantis a mai spus că reducerea birocrației federale va fi un element cheie al platformei sale în viitor. „Vom aborda acest aspect un pic mai mult pe măsură ce campania avansează, dar puneți-vă centurile de siguranță atunci când voi ajunge acolo, deoarece status quo-ul nu este acceptabil”, a spus el.

În calitate de guvernator, DeSantis a preluat agenții de stat care adesea funcționau independent și le-a transformat în extensii ale biroului său.

Citește și: