• Guvernatorul Floridei va participa la alegerile prezidențiale din 2024.
  • Acesta a depus miercuri o declarație de candidatură la comisia electorală federală americană.
  • Printre cei înscriși pe lista republicanilor se numără și fostul ambasador al Națiunilor Unite.

Contracandidatul lui Donald Trump, Ron DeSantis, a intrat în cursa pentru Casa Albă, care va avea loc la anul, în SUA, scrie Sky News.

În vârstă de 44 de ani, guvernatorul Floridei intră într-o competiție republicană pentru a decide dacă partidul va trece peste Trump, în 2024, în timp ce urmărește să preia conducerea la Casa Albă, de la democratul Joe Biden.

Printre cei care s-au înscris deja pe lista republicanilor se numără fostul ambasador al Națiunilor Unite Nikki Haley, senatorul de Carolina de Sud Tim Scott, antreprenorul Vivek Ramaswamy și fostul guvernator al statului Arkansas Asa Hutchinson. Fostul vicepreședinte Mike Pence este de asemenea așteptat să își anunțe candidatura în următoarele săptămâni.

Ronald Dion DeSantis este un om politic de origine americană și fost ofițer militar. Acesta ocupă din 2019 funcția de al 46-lea guvernator al statului Florida. Membru al Partidului Republican, DeSantis a reprezentat cel de-al șase-lea district al Congresului din Florida în Camera Reprezentanților a SUA din 2013 și până în 2018.

Citește și: