• Este a doua oară când Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a este amânată.
  • „Suntem în grevă, sigur mâine ne vom deplasa la Bucureşti. Faţă de săptămâna trecută, de la debutul grevei generale, nu sunt schimbări semnificative.”
  • Pentru data de 30 mai s-a anunțat un nou marș al profesorilor la București.

Ministerul Educației a amânat Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a, astfel că proba la Limbă și comunicare va avea loc luni, 12 iunie, iar cea la Matematică și științe ale naturii marți, 13 iunie. Cu toate acestea, nu au fost anunțate modificări pentru examenul la clasa a VIII-a, declară Edupedu.

Anunțul ministerului Educației privind amânarea Evaluării Naționale vine după ce sindicatul din Învăţământul Preuniversitar „Prof. Ion Neacşu” Buzău, a precizat astăzi, că profesorii afiliați nu participă la Evaluare datorită protestelor de mâine.

„Suntem în grevă, sigur mâine ne vom deplasa la Bucureşti. Faţă de săptămâna trecută, de la debutul grevei generale, nu sunt schimbări semnificative în ceea ce priveşte numărul de sindicalişti care participă la protest. A apărut o modificare legislativă care, spre deosebire de prevederile precedente, întrerupe vechimea în Învăţământ în condiţiile în care intri în grevă. Vor fi probabil cei care au susţinut grade didactice şi ar fi obligaţi prin asta să amâne cu un an de zile, între cei care vor ceda. Deocamdată, oamenii sigur sunt speriaţi, dar greva continuă”, a declarat, pentru Agerpres, liderul Sindicatului Învăţământul Preuniversitar, Ion Dobre.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023. Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 12 iunie – Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie – Matematică și științe ale naturii“. Inițial, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, iar datorită grevei generale începute pe 22 mai, acestea au fost amânate pentru 30 și 31 mai. Însă, pentru 30 mai s-a anunțat un nou marș al profesorilor în Capitală.

Citește și: