• Peste 40 de rachete și drone au fost doborâte deasupra teritoriului Ucrainei.
  • Un nou atac a avut loc asupra capitalei Kiev, în care peste 40 de rachete și drone se care îndreptau către oraș au fost interceptate și dezactivate de către forțele ucrainiene
  • Autoritățile ucrainene afirmă că acesta este al doilea atac aerian în oraș în ultimele 24 de ore și al 15-lea asalt al forțelor ruse în luna mai.

Peste 40 de rachete și drone au fost doborâte deasupra teritoriului Ucrainei. Un nou atac a avut loc asupra capitalei Kiev, în care peste 40 de rachete și drone se care îndreptau către oraș au fost interceptate și dezactivate de către forțele ucrainiene, susțin surse ucrainene.

La primele ore ale dimineții, orașul a fost zguduit de mai multe explozii. Autoritățile ucrainene spun că acesta este al doilea atac aerian în oraș în ultimele 24 de ore și al 15-lea asalt al forțelor ruse în luna mai. Administrația militară ucraineană a anunțat că au fost doborât peste 40 de ținte în noaptea de duminică spre luni.

„Prin aceste atacuri constante, inamicul încearcă să mențină populația civilă sub o presiune psihologică profundă”, spun autoritățile militare locale.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Atacurile de luni vin după cel mai intens asalt cu drone înregistrat în oraș în noaptea precedentă, soldat cu pierderea unei vieți și rănirea mai multor persoane. În atacul de duminică, au fost neutralizate 36 de drone deasupra Kievului.

Potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene, „între orele 03:00 și 05:00 ale zilei de 29 mai 2023, forțele de ocupație ruse au atacat obiective militare și infrastructură strategică ucraineană cu rachete de croazieră și drone”.

Din totalul rachetelor și dronelor lansate, apărarea antiaeriană a reușit să distrugă 37 de rachete de croazieră și 29 de drone, toate fiind de Shahed și fabricate în Iran, înainte ca acestea să-și atingă ținta.

Rachetele au fost lansate de pe „nouă avioane strategice Tu-95MS din zona Mării Caspice”. Apărarea antiaeriană ucraineană a fost activată în cursul nopții trecute pentru a doborî aceste atacuri în centrul, estul, sudul și vestul țării, conform raportului Forțelor Aeriene.

Citește și