• Hans Zimmer ar fi cumpărat legendarele studiouri Maida Vale ale BBC din vestul Londrei pentru 10,5 milioane de lire sterline.
  • Legendarul compozitor de film ar fi cumpărat clădirea pentru a scrie noi coloane sonore pentru filme.
  • Studiourile au fost transformate pentru prima dată în studiouri pentru emisiuni radio în 1934.

Hans Zimmer ar fi cumpărat legendarele studiouri Maida Vale ale BBC din vestul Londrei pentru 10,5 milioane de lire sterline, scrie presa internațională.

Potrivit unui raport publicat de The Daily Mail, legendarul compozitor de film a cumpărat clădirea pentru a scrie noi coloane sonore pentru filme.

În 2018, s-a anunțat că lăudatele studiouri BBC urmau să se închidă până în 2023, urmând ca studiourile să fie protejate împotriva renovării în 2020.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
HONEYHLINE ÎNCEPE LUPTA PENTRU EMBRIONI
BUCUREȘTI E CEA MAI IEFTINĂ CAPITALĂ EUROPEANĂ

Anul trecut, studiourile Maida Vale au fost scoase la vânzare de BBC cu un preț de 10,5 milioane de lire sterline, preț care se pare că a fost acum plătit de Zimmer.

O sursă a declarat pentru sursa citată despre această achiziție: ,,Este o adevărată lovitură. Clădirea este frumoasă și este atât de bogată în istorie. Este genul de loc în care oricine este pasionat de muzică adoră să petreacă timp. Este un loc special. Și se pare că această vibrație va continua cu Hans care o va prelua. ”

De altfel, în 2018, BBC a declarat că plănuiește să mute studiourile de înregistrări la Stratford în 2025, ca parte a unei reamenajări a Parcului Olimpic.

,,Înțeleg cât de mult înseamnă moștenirea noastră muzicală de la Maida Vale pentru noi, pentru artiști și pentru public” , a declarat fostul director general al BBC, Tony Hall, într-o notă adresată personalului la acea vreme. ,,Nu am luat această decizie cu ușurință. Dar suntem hotărâți să ne asigurăm că muzica live rămâne în centrul BBC, iar mutarea în această nouă locație ne oferă oportunitatea de a face acest lucru. „

Clădirea a fost un element de bază al BBC timp de 86 de ani, găzduind sesiuni de la The Beatles, Morrissey, Nirvana și mulți alții. De asemenea, a fost locul unde a avut loc ultima sesiune de înregistrări a lui Bing Crosby și a găzduit sesiunile Peel Sessions de la BBC Radio 1 Peel Sessions ale lui John Peel. The Fall a lansat albume complete cu materiale înregistrate acolo.

Studiourile, care se află într-o clădire clasată de gradul II, au fost transformate pentru prima dată în studiouri pentru emisiuni radio în 1934. De asemenea, a găzduit Orchestra Simfonică BBC până în 1946.

Citește și

Regele Willem-Alexander al Olandei a prezentat scuze pentru rolul ţării sale în comerţul cu sclavi

VIDEO. Max Verstappen a câștigat cursa de sprint a GP-ului de F1 al Austriei, pe fondul unei dispute cu Sergio Pérez

Telescopul spațial european Euclid a fost lansat într-o misiune de a explora „universul întunecat”