• Nissan și Honda au anunțat vineri că vor colabora pentru a dezvolta vehicule electrice și tehnologii de inteligență auto.
  • Executivii au declarat că firmele vor dezvolta împreună tehnologii de bază, dar produsele lor vor rămâne diferite.
  • Directorul executiv al Nissan, Makoto Uchida, a subliniat că viteza este esențială pentru companii în dezvoltarea de soluții tehnologice.

Nissan și Honda au anunțat vineri că vor colabora pentru a dezvolta vehicule electrice și tehnologii de inteligență auto, sectoare în care constructorii japonezi au rămas în urmă.

Directorii executivi ai Nissan Motor Co. și Honda Motor Co. au apărut împreună la o conferință de presă la Tokyo pentru a anunța că al doilea și al treilea mare producător auto din Japonia vor analiza domeniile cu potențial de colaborare, scrie AP.

Detaliile acordului sunt încă în curs de elaborare, au declarat ambele părți. Executivii au declarat că firmele vor dezvolta împreună tehnologii de bază, dar produsele lor vor rămâne diferite.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Directorul executiv al Nissan, Makoto Uchida, a subliniat că viteza este esențială pentru companii în dezvoltarea de soluții tehnologice.

„Nu avem timp”, a spus Uchida. „Este important că am ajuns la acest acord pe baza înțelegerii reciproce că Honda și Nissan se confruntă cu provocări comune.”

Președintele Honda, Toshihiro Mibe, a declarat că cele două companii împărtășesc valori comune și ar putea crea „legături” pentru a-și înfrunta rivalii.

Citește și