• IBM va încetini sau va suspenda angajările pentru rolurile de back-office pe care AI le-ar putea înlocui.
  • CEO-ul IBM a declarat pentru Bloomberg că 7.800 de locuri de muncă, aproximativ 30% din rolurile de back-end, vor fi înlocuite în 5 ani.
  • Vor fi afectate rolurile din domeniul resurselor umane și posturile care nu au legătură cu clienții.

IBM, gigantul internațional cu sediul la New York, oprește angajările în rolurile sale care nu sunt orientate către clienți și care ar putea fi înlocuite de inteligența artificială, a declarat pentru Bloomberg Arvind Krishna, directorul general al companiei, Arvind Krishna, scrie Business Insider.

Reducerile vor afecta în principal rolurile care nu sunt orientate către clienți, cum ar fi resursele umane, a spus Krishna – o divizie care reprezintă aproximativ 26.000 de angajați. Aș putea vedea cu ușurință că 30% din această cifră va fi înlocuită de inteligența artificială și automatizare într-o perioadă de cinci ani”, a declarat Krishna pentru Bloomberg – o cifră care reprezintă aproximativ 7.800 de locuri de muncă.

În timp ce persoanele care ocupă în prezent aceste roluri nu vor fi concediate, un purtător de cuvânt al IBM a declarat pentru publicația citată că toate rolurile lăsate libere nu vor fi ocupate. Bloomberg a relatat anterior că firma, care are aproximativ 260.000 de angajați, a anunțat reduceri de personal la începutul acestui an, reprezentând 1,5% din forța sa de muncă.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Un purtător de cuvânt al IBM a declarat pentru Insider într-un comentariu trimis prin e-mail: Nu există o pauză generală de angajare în vigoare. IBM este deliberată și grijulie în angajările noastre, cu accent pe rolurile generatoare de venituri, și suntem foarte selectivi atunci când ocupăm posturi care nu ating direct clienții sau tehnologia noastră. Angajăm în mod activ pentru mii de poziții în acest moment”.

În ultimele luni, pe măsură ce capacitățile inteligenței artificiale, precum ChatGPT, s-au extins exponențial, experții au avertizat cu privire la potențialul impact asupra pieței muncii. Industriile din domeniul tehnologiei, media și juridic se numără printre cele mai susceptibile de a fi afectate, a raportat anterior Insider.

Citește și