• Pichetarea va începe marți după-amiază.
  • În 2007, scenariștii au intrat în grevă timp de 100 de zile, cu un cost de aproximativ 2 miliarde de dolari.
  • Prezentatorul emisiunii Late Night, Seth Meyers, și-a exprimat vineri sprijinul pentru grevă.

Mii de scenariști de film și televiziune de la Hollywood vor intra în grevă marți, după ce discuțiile de ultim moment cu marile studiouri privind salariile au eșuat, scrie BBC. O grevă a Writers Guild of America (WGA), prima din ultimii 15 ani, va determina peste 9.000 de scenariști – 98% dintre membrii cu drept de vot – să iasă în stradă de la miezul nopții.

Aceasta ar putea afecta emisiunile nocturne de marți, în timp ce viitoarele emisiuni și filme s-ar putea confrunta cu întârzieri. Pichetarea va începe marți după-amiază.

În 2007, scenariștii de la Hollywood au intrat în grevă timp de 100 de zile, cu un cost de aproximativ 2 miliarde de dolari. De data aceasta, scenariștii se află în conflict cu Alianța producătorilor de filme și televiziune (AMPTP) – care reprezintă marile studiouri, inclusiv Disney și Netflix – pentru a cere salarii mai mari și o parte mai mare din profiturile obținute din boom-ul modern al streaming-ului.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Luni seară, WGA a declarat că decizia a fost luată după ce șase săptămâni de negocieri au produs un răspuns total insuficient la criza existențială cu care se confruntă scenariștii. Problemele cheie ale negocierilor au fost modul în care scenariștii sunt plătiți pentru emisiuni care rămân adesea pe platformele de streaming timp de ani de zile, precum și impactul viitor al inteligenței artificiale asupra scrisului.

Duminică seară, publicația Deadline Hollywood a anunțat că producția emisiunilor de noapte, inclusiv The Late Show with Stephen Colbert, Jimmy Kimmel Live! și The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, va fi oprită. Prezentatorul emisiunii Late Night, Seth Meyers, și-a exprimat vineri sprijinul pentru grevă.

Citește și