• Oamenii au găsit o modalitate de a-și recupera gratuit semnele de verificare albastre de pe Twitter – deși este doar o soluție temporară.
  • Hacking-ul presupune adăugarea cuvintelor former blue check” la biografia de pe Twitter.
  • Un utilizator Twitter verificat de Insider a încercat soluția și a confirmat că a funcționat.

Utilizatorii Twitter care aveau conturile verificate au găsit o soluție temporară pentru a-și recăpăta gratuit marcajul albastru – doar adăugând câteva cuvinte în biografia lor, relatează Business Insider. Adăugând fraza fostă bifă” sau bifă moștenită”, utilizatorii au constatat că pictograma albastră a apărut lângă numele lor, deși pentru o perioadă scurtă de timp.

Personalitatea de televiziune Anthony Carboni a fost una dintre persoanele care au încercat hack-ul, conform tweet-ului său de luni, însă a eliminat rapid fraza din biografia sa, spunând: Am șters-o pentru că cum ar putea cineva cu stimă de sine să păstreze așa ceva în biografia sa”.

David Nemer, un profesor de la Universitatea din Virginia, a raportat o experiență similară, dar a spus că bifarea a durat aproximativ 5 secunde fierbinți.”

Taylor Lorenz, un jurnalist de la The Washington Post, a postat, de asemenea, pe Twitter că soluția restabilește temporar marcajul albastru moștenit de cineva. Cu toate acestea, Theo Burman, un jurnalist care scrie pentru o publicație media din domeniul e-sporturilor, Dexerto, a declarat că bifarea poate fi văzută doar de utilizator, nu și de urmăritorii acestuia.

Cheryl Teh, un editor de știri de la Insider – care și-a pierdut bifă albastră atunci când CEO-ul Twitter, Elon Musk, a eliminat programul de bifă albastră moștenită la 1 aprilie – a confirmat că scrierea fostă bifă albastră” în biografia sa a restabilit bifă albastră.

Cu toate acestea, ea a remarcat că pictograma a dispărut după aproximativ 30 de minute. Programul legacy blue tick a distribuit marcajele albastre conturilor active de interes public”, inclusiv conturilor aparținând politicienilor, figurilor publice, celebrităților și jurnaliștilor.

Musk l-a înlocuit cu un serviciu bazat pe abonament, prin care utilizatorii care aveau conturi verificate își puteau păstra marcajele de bifă dacă se înscriau în programul de abonament Twitter Blue. Programul costă 8 dolari pe lună sau 84 de dolari pe an, conform site-ului Twitter. De asemenea, au existat reacții negative în legătură cu unele aspecte ale lansării Twitter Blue.

Citește și