• Un elev de 12 ani ar fi fost trimis acasă de la școală.
  • Evenimentul a avut loc după ce băiatul a refuzat să-și schimbe tricoul pe care scria: „Există doar două genuri”.
  • Liam Morrison este elev la o școală din Massachusetts.

Liam Morrison, elev la Nichols Middle School din Middleborough, Massachusetts, a declarat că a fost scos de la ora de sport, pe 21 martie. Acesta s-a întâlnit cu personalul școlii care i-a spus că oamenii se plângeau de declarația de pe tricoul său și că îi făcea să se simtă „nesiguri”, scrie Fox News. Comentariile sale au fost preluate de popularul cont de Twitter, LibsofTikTok.

„Da, cuvintele de pe un tricou i-au făcut pe oameni să se simtă nesiguri. Mi-au spus că nu am avut probleme, dar cu siguranță s-a simțit că am avut. Mi s-a spus că va trebui să-mi scot tricoul înainte de a mă putea întoarce în clasă. Când le-am spus frumos că nu vreau să fac asta, l-au chemat pe tatăl meu”, a explicat el în timpul unei ședințe a Comitetului școlar din Middleborough, în data de 13 aprilie.

„Din fericire, tatăl meu, care mă susținea în deciziile mele, a venit să mă ia. Ce scria pe tricoul meu? Cinci cuvinte simple: Există doar două genuri. Nimic dăunător. Nimic amenințător. Doar o afirmație pe care o consider a fi un fapt”, a spus el.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3

Morrison a adăugat că i s-a spus despre tricoul său că „vizează o clasă protejată” și era o „perturbare a învățării”. „Cine este această clasă protejată? Sunt sentimentele lor mai importante decât drepturile mele?”, a întrebat el. „Nu mă plâng când văd steaguri Pride și postere cu diversitate agățate în toată școala. Știți de ce? Pentru că ceilalți au dreptul la convingerile lor, la fel ca și mine”, a spus el.

„Mi s-a spus că tricoul a fost o perturbare a învățării. Nimeni nu s-a ridicat și nu a ieșit în trombă din clasă. Nimeni nu a izbucnit în lacrimi. Sunt sigur că aș fi observat dacă ar fi făcut-o. Eu experimentez întreruperi ale învățării mele în fiecare zi. Copiii care se poartă urât în clasă sunt o perturbare, dar nu se face nimic. De ce regulile se aplică unuia și nu la altul?”

Băiatul a declarat că „nicio persoană” nu i-a spus direct că a fost deranjată de cuvintele de pe tricoul său și că alți colegi i-au spus că îi susțin acțiunile.

Morrison a declarat comisiei că a simțit că școala îi spunea că nu este în regulă să aibă un punct de vedere opus și că nu s-a dus la școală în acea zi pentru a „răni sentimente sau a provoca probleme”.

„Am învățat multe din această experiență. Am învățat că o mulțime de alți elevi împărtășesc punctul meu de vedere. Am învățat că adulții nu fac întotdeauna ceea ce trebuie sau nu iau întotdeauna deciziile corecte. Știu că am dreptul să port un tricou cu aceste cinci cuvinte. Chiar și la vârsta de 12 ani, am propriile mele opinii politice și am dreptul să le exprim. Chiar și la școală. Acest drept se numește Primul Amendament al Constituției”, a precizat el.

„Speranța mea de a fi aici în această seară este de a atrage atenția Comitetului Școlar asupra acestei probleme. Sper că veți vorbi în numele nostru, ca să ne putem exprima fără să fim scoși din clasă. Data viitoare, s-ar putea să nu mai fiu doar eu. S-ar putea ca în curând să fie mai mulți care să se decidă să vorbească”.

Citește și

„Imunitatea suverană” a Regelui Charles al III-lea. Care sunt legile de care este scutit monarhul

Sateliții au dus la descoperirea a 20.000 de munți submarini necunoscuți până acum. Ce au demonstrat cercetătorii

FOTO. Familia lui Meghan Markle împărtășește o imagine pe care Ducesa „nu și-a dorit ca lumea să o vadă vreodată”. În ce ipostază a fost surprinsă