• Apple recrutează zeci de experți de la Google pentru a-și extinde divizia de A.I.
  • Apple a decis să creeze un laborator „secret” în Zurich, care va deveni un punct de sprijin important pentru companie.
  • O analiză Financial Times, bazată pe sute de profiluri LinkedIn, care arată că compania a investit aproximativ 2,7 miliarde de dolari în recrutări în ultimii ani.

Războiul pentru dezvoltarea Inteligenței Artificiale a început. Apple recrutează zeci de experți de la Google pentru a-și extinde divizia de A.I. și recent a creat un laborator „secret” în Zurich.

Progresul giganților tech va influența decizii politice, economice, sociale. O analiză Financial Times, bazată pe sute de profiluri LinkedIn, care arată că compania a investit aproximativ 2,7 miliarde de dolari în recrutări în ultimii ani. Analizând profilurile angajaților, se observă că aceștia au competențe avansate în domeniul Inteligenței Artificiale, ceea ce ne indică că producătorul iPhone pregătește schimbări semnificative în viitorul apropiat pentru integrarea programelor A.I. în producția sa.

De asemenea, deși majoritatea echipei care lucrează în domeniul Inteligenței Artificiale e se află în birourile din California și Seattle, Apple a decis să creeze un laborator „secret” în Zurich, care va deveni un punct de sprijin important pentru companie.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Profesorul Luc Van Gool, de la Universitatea ETH Zurich, a menționat că această decizie este o consecință a achiziției a două start-up-uri locale din industria A.I. – grupul de realitate virtuală FaceShift și compania de recunoaștere a imaginilor Fashwell. Prin urmare, Apple este determinată să-și extindă producția și cu siguranță pregătește upgrade-uri importante în viitorul apropiat.

Citește și