• Patinoarul de 10 milioane de euro se va deschide în 2024.
  • Patinoarul este construit pe un teren care măsoară 12.000 de metri pătrați.
  • Obiectivul este de a îmbunătății infrastructura sportivă.

Patinoarul de 10 milioane de euro, construit în apropierea stației de metrou Apărătorii Patriei, va fi inaugurat în acest an. Este vorba de prima construcție de acest gen ridicată în ultimii 70 de ani în capitală și prima care va fi funcțională încă de când este dată în folosință. Patinoarul este construit pe un teren care măsoară 12 mii de metri pătrați, iar capacitatea noii arene este de 800 de locuri în tribune.  Vorbim de o investiție foarte mare într-un proiect fără precedent în România.

Ce beneficii va aduce această investiție dacă ne uităm la modelele altor state

„Conform strategiei pentru 2022-2025, există un obiectiv de îmbunătățire a infrastructurii sportive. De aici putem trage concluzia necesității unei astfel de investiții. Pentru București, acest lucru atestă nevoia unei noi săli polivalente, cât și a unui nou patinoar.

Printre beneficiile pe care această investiție le aduce capitalei sunt faptul că am încuraja practicarea sportului, am îmbunătății sănătatea locuitorilor și ar crește capacitatea orașului de a organiza și găzdui competiții sportive specifice”, a declarat arhitectul Gabriel Petropol pentru Aleph News.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Citește și