• Maldive este o țară insulară căutată atât de turiști, cât și de antreprenori.
  • „Podul Prieteniei” China-Maldive conectează Malé de aeroportul international. Până în prezent, China a investit peste 1,4 miliarde de dolari.
  • Podul Sinamalé, construit de guvernul chinez, este evaluat la 218 mil. de dolari.

Maldive este o țară insulară căutată atât de turiști, cât și de țările care vor să investească. Vorbim de o luptă a supremației din punct de vedere economic.

Actorul principal în această discuție este Xi Jinping. Vorbim de „Podul Prieteniei” Maldive-China, spus colocvial, în acte – Sinamalé Bridge. Inaugurată în 2018, construcția a costat 218 milioane de dolari, dintre care 194 de milioane din partea guvernului chinez. Podul leagă capitala Malé de aeroportul internațional. Mai există un actor principal, India. Tot în capitală, lângă Spitalul Memorial Indira Gandhi, există un un pod maritim care leagă Malé de insulele din vest. Acesta este construit de muncitori indieni, cu bani din India.

Spitalul, 140 de milioane de dolari. Podul indian? Un cost aproximat la 500 de milioane de dolari. Tot China rămâne pe primul loc, cu o investiție ce depășește 1,4 miliarde de dolari. Economia țării insulare valorează acum aproximativ 6,5 miliarde de dolari pe an, din care 6 miliarde de dolari sunt câștigate din turism.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Citește și