• Principalul motiv pentru care inflația este constant mai mare decât se anticipase este faptul că prețurile alimentelor rămân ridicate.
  • „Rata inflației a scăzut considerabil deoarece creșterile mari ale prețurilor la energie observate anul trecut nu s-au repetat în aprilie”, a declarat economistul șef al agenției de statistică, Grant Fitzner.
  • Rata de creștere a prețurilor s-a situat sub 10% pentru prima dată din august anul trecut.

Cifrele oficiale arată că inflația din Regatul Unit a ajuns la cel mai scăzut nivel după invazia Ucrainei de către Rusia, care a determinat creșterea costurilor energiei și alimentelor, scrie AP News.

Biroul Național de Statistică a declarat miercuri că indicele prețurilor de consum a scăzut la 8,7% in anul până în aprilie de la 10,1% in martie, în mare parte pentru că creșterea energiei de anul trecut, ca urmare a invaziei, a scăzut. Scăderea a dus inflația la cel mai scăzut nivel din martie 2022, la o lună după începerea războiului. Consensul de pe piețele financiare a fost că acesta va scădea și mai mult la 8,3%,

Principalul motiv pentru care inflația este constant mai mare decât se anticipase este faptul că prețurile alimentelor rămân ridicate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Rata inflației a scăzut considerabil deoarece creșterile mari ale prețurilor la energie observate anul trecut nu s-au repetat în aprilie, dar au fost compensate parțial de creșterile costurilor mașinilor și țigărilor second-hand”, a declarat economistul șef al agenției de statistică, Grant Fitzner.

„Cu toate acestea, prețurile, în general, rămân substanțial mai mari decât au fost în această perioadă anul trecut, cu inflația anuală a prețurilor la alimente aproape de maxime istorice”, a adăugat el.

Citește și: