• Inteligența artificială provoacă tulburări într-o industrie în care angajații păreau odată invincibili: cea tehnologică.
  • Un număr mic, dar în creștere, de firme de tehnologie au citat IA ca motiv pentru a concedia angajați și a regândi noi angajări în ultimele luni.
  • Iar la sfârșitul lunii aprilie, Dropbox a declarat că reduce aproximativ 16% din forța sa de muncă, adică aproximativ 500 de persoane, din cauza A.I.

Mulți au tras un semnal de alarmă cu privire la potențialul inteligenței artificiale de a înlocui locurile de muncă în anii următori, dar aceasta provoacă deja tulburări într-o industrie în care lucrătorii păreau odată invincibili: cea tehnologică.

Un număr mic, dar în creștere, de firme de tehnologie au citat IA ca motiv pentru a concedia angajați și a regândi noi angajări în ultimele luni, în timp ce Silicon Valley încearcă să se adapteze la progresele tehnologiei dezvoltate chiar de ei, scrie CNN.

Chegg, o companie de tehnologie educațională, a dezvăluit luna trecută, într-un document de reglementare, că reduce 4% din forța sa de muncă, adică aproximativ 80 de angajați, „pentru a poziționa mai bine compania în vederea executării strategiei sale de inteligență artificială și pentru a crea o valoare durabilă pe termen lung pentru studenții și investitorii săi”.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Iar la sfârșitul lunii aprilie, serviciul de stocare Dropbox a declarat că reduce aproximativ 16% din forța sa de muncă, adică aproximativ 500 de persoane, din cauza A.I.

În cel mai recent raport privind disponibilizările, firma de plasare Challenger, Gray & Christmas a declarat că 3.900 de persoane au fost concediate în luna mai din cauza inteligenței artificiale. Toate aceste reduceri au avut loc în sectorul tehnologic, potrivit firmei.

Citește și