Inteligența artificială generează concedieri în domeniul tehnologic. Ce companii reduc forța de muncă umană din cauza A.I.

Mulți au tras un semnal de alarmă cu privire la potențialul inteligenței artificiale de a înlocui locurile de muncă în anii următori, dar aceasta provoacă deja tulburări într-o industrie în care lucrătorii păreau odată invincibili: cea tehnologică.

Un număr mic, dar în creștere, de firme de tehnologie au citat IA ca motiv pentru a concedia angajați și a regândi noi angajări în ultimele luni, în timp ce Silicon Valley încearcă să se adapteze la progresele tehnologiei dezvoltate chiar de ei, scrie CNN.

Chegg, o companie de tehnologie educațională, a dezvăluit luna trecută, într-un document de reglementare, că reduce 4% din forța sa de muncă, adică aproximativ 80 de angajați, „pentru a poziționa mai bine compania în vederea executării strategiei sale de inteligență artificială și pentru a crea o valoare durabilă pe termen lung pentru studenții și investitorii săi”.

Iar la sfârșitul lunii aprilie, serviciul de stocare Dropbox a declarat că reduce aproximativ 16% din forța sa de muncă, adică aproximativ 500 de persoane, din cauza A.I.

În cel mai recent raport privind disponibilizările, firma de plasare Challenger, Gray & Christmas a declarat că 3.900 de persoane au fost concediate în luna mai din cauza inteligenței artificiale. Toate aceste reduceri au avut loc în sectorul tehnologic, potrivit firmei.

Citește și

Exit mobile version