• Piaţa de investiţii imobiliare este o alternativă din ce în ce mai atractivă
  • Piața de investiții imobiliare din România a fost estimată la 900 de milioane de euro anul trecut
  • Imobiliarele pot deveni rapid o sursă de bani lichizi, atât printr-o vânzare directă, cât și prin refinanțare

Piaţa de investiţii imobiliare este o alternativă din ce în ce mai atractivă pentru antreprenorii români interesați să-și investească banii din alte businessuri.

Piața de investiții imobiliare din România a fost estimată la 900 de milioane de euro anul trecut. Cu 30% mai mult față de 2019. Matei Nedef este unul dintre antreprenorii români care a investit de-a lungul timpului în acest sector. Ultima oară cu ajutorul băncii, într-un proiect rezidențial.

Matei Nedef, antreprenor: „Eu împreună cu sora mea avem un business de food. Ceea ce am vrut să facem a fost să diversificăm portofoliul și am început să investim în zona de imobiliare. Proiectul include 33 de apartamente și spațiile comerciale, în care am investit aproximativ 2,5 milioane de euro.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Și Mihai Drilea investește de câțiva ani de zile în imobiliare și a ajuns să aibă în prezent propriile proiecte. În tot acest timp a scos din buzunar peste 1 milion de dolari.

Mihai Drilea, antreprenor: „Acum doi ani am început un proiect, însemnând un bloc de apartamente care în momentul de față este în proporție de 70% vândut. De asemenea, avem și un complex de vile. Eu am vrut să fac o chestie pentru mine, pentru a asigura un venit pasiv. Mă gândesc și la al treilea proiect care vreau să fie și mai deosebit.”

Studiul mai arată că imobiliarele pot deveni rapid o sursă de bani lichizi, atât printr-o vânzare directă, cât și prin refinanțare. Mai mult, bunurile imobiliare sunt o garanție universal acceptată de bănci, dacă vrei să accesezi finanțări pentru alte businessuri, scrie Ziarul Financiar.